sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Välikausi

A - On ensimmäinen pakkasaamu. Istun lämpimässä bussissa, hytistyäni ensin pysäkillä uutukaisessa UFF:ilta löytämässäni syystakissa. Kovin montaa päivää se ei ole ollut käytössä, ja nyt on jo liian kylmä. Aamuisin.

Iltapäivisin aurinkoisina päivinä takin alta saa jättää lämpimän neuleen pois, ja bussissa paluumatkalla on jo tukahduttavan kuuma.

Kylmän syysaamun vaatetukseni: Gapin laukku ja H&M:n takki löytyivät Uff:ilta parisen viikkoa sitten 5 € / kpl. Luhta Homen ihana kassi (johon mahtuu koko elämä!), sain Habitare-reissulla lehtitilaajalahjana. Hatun, huivin, neuleen, farkut ja saappaat olen ostanut viime syksynä joko kirpparilta taikka kaupoista. 

Tämä aikakausi on aina ollut minulle hankaluus, miten olisi toimivinta pukeutua?


Lapsen myötä senkin taidon oppii. Kaikista järkevin olisi pukea itsensä, niin kuin lapsensakin pukee.

Alle sukkahousut ja body. Niiden päälle velour-, college-, tai muu mukava asu. Ja lopuksi vk-haalari tai softshell-takki ja vk-housut. Jalkoihin vuorelliset kumisaappaat. Kerrospukeutumisesta on hyvä vähentää, kun päivä koittaa ja lämpö palaa maailmaan.
Vasemmalla omia syyskamppeitani huonompaan keliin. Kuvasta puuttuu housuihin kuuluva Everestin valkoinen tuulitakki, joka jäi viime reissulla naapurikaupunkiin sukulaisten luo. Romikan vuorelliset saappaat tilasin meille molemmille Zalandosta. Vihreät samistelupipot äitini teki meille Eurokankaan kettutrikoosta. 

Oikealla Alarikin vk-asut: Reimatecin Meander-haalari (koko 80, joka mahtuu ehkä just tämän syksyn), Superfitin ensikengät kuiville keleille, Name it:n merinovillalapaset, Tuttan kypärälakki ja kettulakki. H&M:stä löytynyt kiva softsheel-takki, joka on kokoa 92. Reilu nyt muttei kuitenkaan yli-iso, ja menee varmasti myös keväällä. Vk-housut ovat Kappahlista, sormikkaat Name it:istä ja pipo on Lassie-merkkinen.

On todella harvinaista meille, että nuo kaikki pojan vk-asujen osat on hankittu uutena. Talvihaalarit ovatkin taas oikeampaa linjaamme, elikkä käytettyinä hankittuja. ;)

Pojan talvikamppeet ovat siis myös jo hankittuna ja niistäkin voisin tehdä jossain vaiheessa oman päivityksensä.

p.s. Postauksen alku on kirjoitettu muistaakseni keskiviikkona taikka torstaina koulumatkalla bussissa. Loput tänään. :)

10 kommenttia:

 1. Tuo sanomasi on kyllä totta. Kerran pojan ollessa pieni, olimme ulkona. Siinä jossain vaiheessa alkoi jo olla kylmä, ja sanoin, että lähdetäänkö jo sisälle. Poika totesi, kuule isi, sinunkin olisi pitänyt laittaa tällaiset lämpöiset sukkahopusut, niin tarkenisit. Tuo oli tietysti totta. Paksut sukkahousut olisi ollut oikea alusvaate, toisin kuin lyhyet kalsarit, joilla ajattelin pärjääväni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä fiksu poika. :) Ja paksut sukkahousut on kyllä luottovaate, itsellänikin. Toki miehillä toimivampi ratkaisu ovat varmasti ne pitkät kalsarit. ;)

   Poista
 2. Onko talvella tulossa R mamman/mummun tekemiä sukkia tai lapasia? (R mamma/mummun työkaveri)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. ;) molemmat isoäidit ovat kyllä mukavan ahkeria tekemään poitsulle kaikkea hienoa. :)

   Poista
 3. Mistä nuo kettupipot ovat? Ostin pojalleni samasta kankaasta tehdyn pipon kesätorilta ja muutama kaveri on kovasti kysellyt, mistä sellaisia saisi. En vain ole osannut auttaa, kun tosiaan tein löydön ihan satunnaiselta torimyyjältä. Aivan ihanaa kangasta, kyllä!

  VastaaPoista
 4. Liityn samistelujengiin (; Samanlaisen pipon surauttelin itselleni pari viikkoa sitten ja ai että, rakastan sitä tuon kankaan takia!
  Ja Heli, pipoa ei taida olla liukuhihnatuotannossa ollenkaan, vaan Eurokankaasta löytyy kettu-trikoota mistä voi itselleen kivan pipon tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Juu, se ostamani pipo oli tosiaan selvästi sen torimyyjän itse tekemä. En silloin vain hoksannut kysyä mistä kangas oli eikä googlailemallakaan löytynyt. Onneksi on blogeja, joiden kautta löytyy apuja :)

   Poista
  2. Kiitos Saralle vastauksesta. :) Eli tosiaan Eurokankaasta löytyy tuota kettutrikoota ja siitä äitini piposet surautteli. Alarikille on tulossa vielä samasta kankaasta syystumputkin, jotka eräs opiskelukaverini tekee tilauksestani.

   Poista
 5. Kivoja syysvaatteita, pärjää kelissä kuin kelissä sekä äiti että poika! Tuolla aiemmassa postauksessa oli juttua, että lapsi on äitisi hoidossa nyt, kun itse palasit kouluun. Onko perheen isäntäkin siis löytänyt töitä/opiskelupaikan tms, kotona ei ilmeisesti hänkään ole. Ihanaa kyllä, kun on tuollaisia isovanhempia, jotka haluavat ja jaksavat lapsenlapsiaan hoitaa ihan vapaaehtoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. H sai juuri vastikään valmiiksi hitsaajan ammattitutkintonsa. Nyt hän on osittain kotona (silloin poika hänen kanssaan), osin etsii töitä ahkerasti ja pajallakin hommia riittäisi.

   Isovanhemmat voivat kyllä olla kullanarvoisia. ❤

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)