tiistai 24. syyskuuta 2013

Habitare 2013: Tekstiili, kuosit ja keramiikka

Taidekäsityöyritys Lohikäärmepuu


A - Reissu Habitareen ja Helsinkiin oli oikein onnistunut. Niin kuin arvelinkin, sain kierrettyä messut aiempaa keskittyneemmin yksinäni ja valokuvia tuli otettua satoja. Siksi päätinkin jakaa kuvat useampaan postaukseen ja ensin ovat vuorossa pienemmät yritykset, tekstiilejä, kuoseja ja keramiikkaa.


Olen käynyt Habitare messuilla nyt neljänä vuonna. Viime vuosi jäi väliin, kun en viitsinyt ihan pikkuisen vauvan kanssa lähteä. Myöhemmin olen kyllä sitä hivenen harmitellut, koska desing-pääkaupunkivuoden vuoksi messut olivat 2012 vuonna kuulemma suuremmat kuin ikinä. Noh, turha sitä on enää miettiä.

Tämän vuoden messut saavat osaltani kiitosta erityisesti siitä, että vaikka ihmisiä oli paljon, oli tilankäyttö ratkaistu hyvin. Opasteet olivat hyviä, ja kahville ja ruokailemaan mahtui, koska paikkoja oli useampia. Turhan kalliita kahvilat ja ravintolat kyllä olivat, mutta niinhän ne messuilla aina.

Jatta Lavi - keramiikkaa

Olenkohan aiemmin maininnut, että oman tämänhetkisen alani (tekstiilin) lisäksi, minua kiinnostavat myös monet muut materiaalit. Olisi hienoa oppia jossain vaiheessa elämää työstämään myös esimerkiksi keramiikkaa ja lasia. Valaisinmuotoilu on myös lähellä sydäntäni, ja haaveenani on suunnitella joskus niitäkin.Ideavirta päässäni tapahtuman aikana oli suunnaton. Parhaat niistä olikin pakko tallettaa heti älypuhelimen muistiin. Lehtiökin minulla oli varalta mukana, mutta eipä sinne kerennyt mitään raapustella. :D

Turkulaiset tekstiilisuunnittelijat ja -muotoilijat olivat hyvin edustettuina piensisustusosastolla. KLO desing, Saana ja Olli & kemiöläinen Polkka Jam keräsivät jokainen niin suuren yleisön pisteidensä eteen, että kuviakin oli hankala ottaa. Mutta onnellinen olen kyllä heidän puolestaan. Toivottavasti meilläkin asiat H:n kanssa näin hyvin joskus on. ;)

Maailmallakin jo vaikuttaneet, Saana ja OlliEnsimmäinen työharjoittelu alkaa pian olla ajankohtainen, ja käväisin sen vuoksi tekemässä lähempääkin tuttavuutta näihin turkulaisiin yrityksiin. Olisi mielettömän hienoa päästä oppimaan joltakin heistä. 
Tykästyin hirmuisesti Polkka Jamin uutuuskuosiin, "Talviuniset". Jos Alarikilla olisi oma huone, tämä voisi hyvin olla tapettina siellä, tehosteseinänä vaikka. Nyt ei sitä vielä kuitenkaan ole, joten päädyin ostamaan 4 korttia (vaaleanpunaisia ja mintunvihreitä) tällä kuosilla varustettuina. Ne päätyivät koristamaan eteisen seinäämme.

Minulle entuudestaan tuntematon Oppas, viehätti pohjoisen fiiliksellä ja kivoilla eläinkuoseillaan.

 Seuraavassa Habitare-postauksessa valaisimia, mattoja, huonekaluja ja muotoilua!

Kävikö joku teistä messuilla? Mitä tykkäsitte? :)

2 kommenttia:

 1. No meikä ei käynyt mutta nämä kuvat pistivät harmittelemaan. Oon vaan niin surkea käymään missään koto Tampereen ulkopuolella. Kiinnostusta on silti kovasti. Kyllä meitsikin sentään kirja ja sarjakuvamessuilla Helsingissä olen useapana vuonna käynyt (samassa ruokamessut ou jeeeah!). Kaikki uusi on niin hankalaa. O___O Mutta miksi? En ymmärrä välillä itseäni.

  Oon nähnyt tuon Talviuniset kuosin jossain! Se on vissiin ihan normi kaupoissa myynnissä. Taisi olla vaihteeksi vaan vähän enemmän rahaa omaaville ihmisille sopiva. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ollut huomannutkaan täällä kommenttiasi! Voi ei :D Pitäs hiukan useammin tarkistella näitä..

   Kyllähän tuossa lähtemisessä aina vaivansa on, mutta yleensä se kyllä sitten on sen arvoistakin. :)

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)