torstai 12. syyskuuta 2013

Mitä kuuluu pikku-A?

Tämän tyyppiset äänikirjat ovat just nyt SE juttu!
A - Kyselin taannoin hetken mielijohteesta Facebook-ryhmämme puolella postaustoiveita. Sieltä tuli mukavia ideoita, kiitokset niistä! Nyt haluan reiluuden ja maailmanrauhan vuoksi kysäistä saman kysymyksen myös täällä bloginkin puolella. (Yritämme toteuttaa järkevät ehdotukset parhaamme mukaan.)

Mistä Te haluaisitte lukea? 

Kuten aiemmin jo mainitsinkin, olen onnistunut saamaan kirjoitusinspiraationi takaisin. Se johtunee todennäköisesti koulun aloituksesta ja  niistä pitkistä bussimatkoista. (Jollaisella tämäkin teksti on pääosin kirjoitettu.) Postausideoita on pääni täynnä, mutta ajattelin, että olisi reilumpaa kirjoittaa ensin sellaisista asioista, joita lukijamme haluaisivat lukea.(Te jotka olette mukanamme pysyneet taukoilusta huolimatta. ❤) Toiveita siis kehiin! ;)

En ole yllättynyt, että fb:n puolella kyseltiin taaperoksi kasvaneen poikamme kuulumisia. Kerron mielihyvin ensimmäiseksi niitä.

Poika tietää hyvin, mihin pyyhkeeseen on helppo kuivata kädet pesemisen jälkeen. ;)
 "Mitä kissa sanoo?"-kysymys, kun esitetään, etsiytyy pieni sormi oikealle ruudulle. <3


Alarik on jo iso poika. Hän oppi kävelemään vuoden ja viikon vanhana. Siitä on jo aikaa puolitoista kuukautta ja nyt veikeä taaperomme vilistää jo välistä juoksuaskelinkin. Kiipeily on myös IN, samoin kuin toinenkin äidistä-ei-niin-kiva harrastus, ovien kiinni paukuttelu. Ovistoppari olisi kova sana. Täytyy varmaan jostain sellainen hankkia/tehdä itse/laittaa H tekemään.

Hampaita herralle on tähän suuren ikään mennessä putkahtanut hurjat 8 kpl. Reippaasti hän on kuitenkin vielä vähäisellä kalustollaan saanut syötyä. ;) Hyvin on meinaan kasvanut!

Viimeisimpiä mittojakaan ei muistaakseni täällä ole mainittuna, joten laitetaanpa sekä 10 kk että 1 v neuvolamittaukset tähän:

Paino: 11060 g / 12160 g
Pituus: 77,1 cm / 81,1 cm
Päänympärys: 46,4 cm / 47,5 cm

Pikkumurun lemppariasioihin tällä hetkellä: ovet, pistorasiat (niissä on kyllä suojat), unipupu ja rättinalle, isin tai mummon tekemä ruoka (minä en kokkaile), ääninappikirjat, paholaiskoira, Minuscule, Tele-pallo, portaat, keinuminen ja liukumäet, kivien keräily, palapelin palat, puupalikat, duplot, äidin silmälasit, "jylläys" eli leikkipainia jossa hän voittaa isin tai äidin, kaikenlainen hassuttelu jne jne.

Listaa voisi jatka loputtomiin. Poika on pääosin hyvin tyytyväinen, kunhan on nukkunut hyvät päiväunet. Hän nukkuu nykyisin vain yhdet päikkärit, alkaen klo 10-11 aikaan, kestäen 1,5-3 tuntia. Suurimmaksi osaksi ne ovat sitä kolmea tuntia.


Paita / liandlo , yogahousut / me&i, molemmat käytettyinä ostettuja.
Kuten aiemmassa postauksessa kerroinkin, äitini jäi vuorotteluvapaalle työstään ja hoitaa poikaamme vuoden verran koulussa ollessani. Se on aivan äärettömän ihanaa! Ja niin se on äidistänikin, joten kaikki voittavat.

Oli oikein hienoa päästä aloittamaan koulu niin, että tiesi poikasen hoidon olevan erityisen hyvällä tolalla.
Välillä he ovat meillä ja välillä heillä. Hyvillä ilmoilla viettävät paljon aikaa ulkona. Puuhailevat normiaskareita ja keksivät kaikkea kivaa. Monesti meille koululaisille (minulle ja H:lle) on ollut ruoka valmiina ja kerran kotonamme oli jopa pesty ikkunat! (Oli kuulemma pakko testata uutta ikkunanpesulaitetta..) Pilalle taitaa mummo meidät hemmotella. ;)

Hiuksetkin ovat kasvaneet hurjasti. <3


Omat housuni / me&i


Yhtenä postaustoiveena oli kooste Alarikin päivästä vauva-aikojen saman tapaisen jutun tapaan. Voisimme sellaisen yrittää väkertää jossain vaiheessa äitini ja H:n avustuksella. Olisi mielestäni realistisempaa kuitenkin, että kertoisimme tavallisesta arkipäivästä, kuin viikonlopun päivästä, jolloin saattaa olla reissuja tai ties mitä.

Teillä on nyt puheenvuoro. ;)

6 kommenttia:

 1. Voi te ihanat! Mukava kuulla teistä taas. Alarik on kasvanut hurjasti :O ja voi mikä pellavapää <3

  Materiakehtuja: ihanat pojan vaatteet (ja sinun housut) ja matto <3

  Olen kolunnut kirpparit läpi tuhanteen kertaan, enkä ole löytänyt tuollaisia soivia kirjoja tai oikeastaan muitakaan taaperolle soveltuvia kirjoja. Täällä taitaa olla aika huono tarjonta!

  Ja sitten kysymykseen. Itse haluaisin lukea ihan teidän normaalia arkea :-) ja muita touhuja! Postausta teidän päivästä, harrastuksista, ajatuksista ja mielipiteistä. Teidän blogi on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :)

   Luulen, että nuo kirjat ovat kirppareilla aikas suosittuja, ja siksi niitä ei kovin paljon niillä näy. Toivottavasti teitä sellainen kuitenkin tulisi vastaan. :)

   Tuolla linjalla jatkammekin, eli saat kyllä toiveillesi vastinetta. ^^

   Poista
 2. On kyllä ihan mahtavaa, että teillä on mummo Alarikkiä hoitamassa! :) Meilläkin mahdollisesti, jos saan sen työn mitä oon hakenut niin pääsee meidän neiti mummon hoitoon. Oon niin onnellinen, jos se onnistuu! Mun äiti siis tekee työkseen lastenhoitoa perhepäivähoitajana ja nyt sitten menis hänelle hoitoon mikäli se onnistuu. :) Ihana oli kuulla teidän kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teijän tyttö pääsis myös mummon hoitoon. :)

   Meillä ainakin, heistä on keskenään tullut hyvin tärkeitä toisilleen, ja sitä on ihana katsella. <3

   Poista
 3. HAhahaa kivien keräily! Tuo on niin tuttua meidänkin pihoilla. Niitä kivia saa kaivella jopa pois tytön taskuista kun meinaa pistää pyykit koneeseen.

  MUkavia kouluhetkiä ilman ylimääräistä stressiä siitä että joku vieras ei välttämättä hengailisi Alarikin kanssa. Meikä painiskelee täällä kanssa vähän tuota teidän loistavaa tilaisuutta edeltänyttä meininkiä vielä. Menisikö töihin ja kuka hoitaisi Kettua. Äitini saa tänän tietää lähteekö hän toiseen kaupunkiin töihin vai jääkö TAmpereelle (ja sitten olisi helppo heivata Ketu hälle töihin :D ).

  Kaikkea kivaa teille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivet on niin in. Alarikilla on mummolassa sellainen savinen siili, jonka päällä on reikä. Yksi parhaista leikeistä on, kivien tiputtelu siilin sisälle. Leikkiä täytyy päästä leikkimään joka päivä siellä ollessa. :D

   Toivottavasti saat pähkäiltyä ja ratkaistua hyvällä tavalla nuo työhommelisi. :)

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)