torstai 5. syyskuuta 2013

Koulutiellä

A - Istun bussissa. Matka kestää tunnin. Vaihdan bussista toiseen torilla, ja jatkan matkaa vielä 20 minuuttia. Ja yllätyksekseni matkan pituus ei häiritsekään minua. Ainakaan tänään.

Neljäs koulupäivä on takana ja olen hiukan väsynyt, mutta innoissani. Koulutyöt, projektit ja reissujen suunnittelut ovat vallanneet hääjärjestelyistä tyhjentyneen pääni. En ehtinyt tuntea sitä tyhjyyttä, joka kuulemma häiden jälkeen saattaa vallata mielen. Uudet, mielenkiintoiset haasteet olivat heti odottamassa.

Oli jännittävää lähteä jatkamaan koulua. Myönnän, että mietin ovatko kaikki ideani kadonneet vauvavuoden syövereihin. Osaanko enää piirtää, kun en ole ehtinyt tarttua kynään, muuten kuin neuvolan jaksamiskyselyjä täyttääkseni. Pakahdunko ikävästä, kun en saakaan olla poikani kanssa 24/7.

Uuteen ryhmään siirtyminen jännitti myös hieman, koska ovathan he kuitenkin jo vuoden verran keskenään opiskelleet ja toisiinsa tutustuneet. Aloitin lisäksi lukukauden pari viikkoa myöhässä, lapsenhoidollisista syistä. Sekin pisti miettimään, että kuinka paljon mahdoin jäädä jälkeen heti alkuun.

Lapsenhoitosysteemi meillä järjestyi vallan mainiosti, kun äitini päätti jo viime keväänä, että jää nyt syksyllä vuorotteluvapaalle hoitamaan pikku-A:ta. Hän pääsi aloittamaan vasta tämän viikon alusta, joten siitä viivästys koulun aloituksessani.Kaikki on mennyt ja menee hyvin. Poika on onnellinen mummon hoivissa ja rientää kotiin tullessani halaamaan ja pussaamaan, kuin kertoen, kuinka hauskaa hänellä on ollut. Sydämeni on pakahtua, joka päivä.

Itse olen innostuneen tyytyväinen, koska koulussa on ollut mukava päivä. Jokaikisenä niistä on ollut mielenkiintoista ja innostavaa. Ryhmäni ei ollutkaan pelottava, vaan oikein mukavan tuntuinen, ja minut on otettu kivasti porukkaan. En tosin ole ujoimmasta päästä, joten sekin voi tietysti vaikuttaa nopeaan sopeutumiseeni.

Kaikesta tästä inspiroituneena, sain myös aivan uutta puhtia blogia varten. 
Yksi parhaista ajanviettotavoista bussimatkoille, blogin kirjoittaminen!

4 kommenttia:

 1. Missä H polttari stoori???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa, kunhan kerkiää ja saa pojilta kuvia. :) H:n polttarithan olivat vasta viikkoa ennen häitä. ;) -A

   Poista
 2. Kiva kuulla, että kouluun paluu on sujunut noin mukavasti :) Koetko olevasi motivoituneempi nyt, kun olet ollut vuoden kotona, ja kun kotona odottaa pieni poika? :) Itselläni on myös nimittäin todennäköisesti vuoden päästä edessä kouluun paluu pienen miehen äitinä, ja olen jo etukäteen vähän toivonut, että jospa opiskelumotivaatio vähän lisääntyisi tässä välivuoden aikana :D

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että mummo jäi teillä hoitamaan poikaa. :) Oispa meilläkin sama tilanne, kun töitä saan.

  VastaaPoista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)