A - H on meidän perheen ruoanlaittaja, ja minä leipuri. Tämä jako on onneksi molempien mieleen. Lifestyle-blogeissa vilahtelee usein ruoka- taikka leipomusohjeita. Päätinkin, että täältä tulee meidänkin blogimme ensimmäinen sen tyyppinen postaus. :)
Yksinkertaista, mutta niin hyvää. Sain vinkin (Kiitos K! ♥) käyttää ylijääneet perunamuusit herkullisiin perunarieskoihin. Eilen H teki päivälliseksi uunimakkaraa ja perunamuusia, salaatin kera. Siitä jäi mukavat tämän päivän lounasannokset meille molemmille, ja juuri se tarvittava 3 desiä perunamuusia rieskoihin. :)
Ohje on sovellettu useasta netistä nappaamastani ohjeesta.
Perunarieskat (noin 6 kpl kämmenen kokoisia rieskoja)
3 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 muna
2-3 dl ohra- tai vehnäjauhoja
Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Sekoita jauhot seokseen pikkuhiljaa. Vaivaa vain sen verran, että taikina tuntuu sopivan pehmeältä levitettäväksi. Älä tee sitkoa!
Taputtele taikinasta n. 6 ohuehkoa rieskaa, käyttäen hiukan jauhoja apuna. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla ennen uuniin laittoa. Paista uunin keskitasossa 8-12 minuuttia, siihen asti kunnes niihin on tullut tummempia laikkuja. Voita päälle ja nautti heti! NAM!
Rieskojen lisäksi eiliseen iltapalaamme kuului kreikkalaista jogurttia ja hedelmiä. Astiat, Kustavin savipaja. |
Mitäs tykkäsitte? Olisivatko ohjepostaukset tervetulleita uudemmankin kerran? :)
p.s. Alarik hokasi tänään, miten ryömitään! <3
Perunarieskat on kyllä hyviä, tulee vaan tehtyä todella harvoin, kun meillä ei perunaa muuten hirveästi syödä.
VastaaPoistaLaittakaa toki lisää ohjepostauksia tulemaan. :)
Kiva juttu, että ohjepostaukset kelpaavat. Ei niitä välttämättä kovin usein tule, mutta joskus. :)
PoistaOn hyvä idea :)
VastaaPoista:)
PoistaNuo on kyllä tosi hyviä! Ja näyttää todella hyvältä tuo koko annos. :P Tälläsiä vaan lisää!
VastaaPoistaJa olivat hyviä! :) Katsotaan mitä seuraavaksi keksitään. ;)
Poistanää on kyllä tervetulleita !! :) minä tykkään. perunarieskat on kyllä ihania ja piti sitten innostua tekemään niitä tänään. ;)
VastaaPoista-Nn
Kiva juttu! Ooo, olet saanut herkutella. :P
PoistaKokeile vehnäjauhon sijasta ohrajauhoa, paaaaljon parempaa. ;)
VastaaPoistaOlen ajatellutkin kokeilla. :) En vain ikinä muista niitä silloin kun on kauppalistan kirjoituksen aika ja vehnäjauhoja on aina kotona.
PoistaEhkä tsemppaan ja koitan ensi kerralla muistaa! :D
:) Jos mä oon tehny vehnäjauhoista, ni sit oon laittanut osan kaurahiutaleita, sekin toimii. Ja siis en väitä että nuokaan pahoja olis. ;)
PoistaMuistin ostaa tänään ohrajauhoja! \o/
Poista