keskiviikko 29. elokuuta 2012

Mörkö vaatehuoneessa

Jokin aika sitten, Alarikin ollessa noin kolme viikkoa vanha, havahduin jostain hormonisumun keskeltä, yhteen mieleni taka-alalla painavaan asiaan. Vaatehuoneessa nököttäviin pusseihin ja kasseihin, täynnä kestovaippoja.

Mahani vielä ollessa oikein pyöreä, puhuin jopa hiukan polleana siitä miten aloitamme kestovaippailun, ja olihan minulla synnärikassiinkin pakattuna ensimmäiset Imse Vimsen flanellettit ja kuoret. Ne jäivät sairaalassa sinne kassin pohjalle, ja kertakäyttövaipoissa Alarik lähti kotiinkin. Kaupasta tuli lähes vaistomaisesti ostettua niitä lisää, ja niin viikot vierivät. 

Tuolloin parisen viikkoa sitten, kaivoin varovasti vaatehuoneesta yhden flannelletin ja kuoren esiin. Pyörittelin niitä käsissäni ja koitin laittaa sisäkkäin. Tuntui vaikealta, jopa hieman ahdistavalta. "Onko pakko", ajatuksissani kävi. Samantien sen jälkeen koin syyllisyyden pistoksen. Olinhan kuitenkin niin hyvin varautunut kestovaippailuun. 

Tilanne eteni siitä jotakuinkin niin, että Alarik alkoi itkeä, ja viiletin häntä ruokkimaan. Siihen jäi Imse Vimset, ja siitä ne häipyivät vähin äänin takaisin vaatehuoneen kätköihin.Olin "vahingossa" ja "kiireessäni" jo melkein luovuttanut.

Vähän päälle viikko tästä eteenpäin olimme kyläreissulla ihastelemassa Alarikin uutta serkkua. Kodinhoitohuoneessa vaihtaessani pikkumurun kertakäyttövaippaa, näin vieressäni kasan valmiiksi täytettyjä kestovaippoja ja ilmeeni synkkeni. Tunsin oloni aika kurjaksi. Hormoneillakin oli varmasti vielä vaikutuksensa, ja lähes maani myyneenä kerroinkin murheistani H:n siskolle K:lle meidän molempien imettäessä pikkumiehiämme.

K oli (ja on ) aivan ihana, ja lohdutteli minua. Hän kehoitti minua vielä kokeilemaan rauhassa, ei siinä mitään häviäisi. Kävimme läpi asiat, jotka minua kestovaippailussa vaivasivat. Esimerkiksi niiden säilytys likaisina. Hän kehoitti minua ostamaan kannellisen ämpärin, jonka sisälle laittaisin tarpeeksi ison pyykkipussin. Pyykkipussissa vaipat olisi helppo heittää vähintään joka toinen päivä pesuun. Pohdimme myös yhdessä, että jo viitisen kiloa painava Alarik, voisi ihan hyvin ohittaa koko flannellette-vaiheen ja siirtyä suoraan helpompiin taskuvaippoihin. 


Tämä pieni rohkaisu, hetki kokeneemman äidin kanssa, valoi minuun niin paljon voimaa ja uskoa, että kotiin päästyämme aloin saman tien lajitella vaippoja ja täyttää taskuja valmiiksi. Seuraavana aamuna pikku-A sai päällensä ensimmäistä kertaa suloisella kuosilla varustetun taskuvaipan. Ja kyllä sen jälkeen hymyilytti sekä äitiä että poikaa.

Nyt olemme käyttäneet kestovaippoja kotosalla kolme päivää. Joka kerta, kun vaihdan hauskan värisen vaipan toiseen, iloitsen mielessäni siitä, että lähdimme sittenkin kestovaippailua kokeilemaan. Vaiva ei järin suuri ole, siihen nähden kuinka paljon siinä kaikin puolin säästää ja kuinka hyvän mielen se tuo.


"Voi niillä vaikka kavereiden lapset leikkiä"Yhtenä päivänä sain päähäni, että nyt on kyllä lähdettävä hakemaan oman lapsuuteni ajoilta säästyneet lelut perheeni varastona käyttämältä vanhalta talolta. H ihmetteli mikä kiire niillä oli, pikkumuru ei ihan hetkeen vielä niiden päälle ymmärtäisi. Vastaukseksi hän sai tuon otsikon lauseen, hymähdyksen kera. Hirmuisella innolla ja pikkuisella pelollakin odottelin reissua, koska en yhtään muistanut mitä kaikkea oli säästynyt monien muuttojemme takia.

Äitini oli mukanamme, ja alkoi varastolle päästessämme lastata eteeni laatikoita. Niistä paljastuivat juuri ne oikeat jutut ja hormoneissani tirautin parit onnenkyyneleetkin, oli se niin mahtavaa! Duploja oli paljon enemmän, kuin olin muistanutkaan, samoin kun ihania lastenkirjoja. Löysimme myös kivat puiset eläinlelut.


Kunniatehtävä

On  entistä jännittävämpää kirjoittaa tätä, koska on tapahtumassa muutoksia, joiden myötä meillä saattaa olla aiempaakin laajempi lukijakunta. Meidät yllätettiin, Vauva-lehti pyysi meitä liittymään heidän bloggaajikseen! Kunnialla otamme pestin vastaan, ja jatkamme jonkin aikaa blogin päivittämistä sekä tänne, että Vauvan sivuille. Syynä tähän on se, ettemme oikein ihastuneet Vauva.fi:n blogipohjaan, mutta siihen on onneksi tulossa uudistuksia. Myöhemmin (tiedotamme toki tästä) siirrymme kokonaan Vauvan alaisuuteen, ja tämä Blogspotissa oleva blogi poistuu. 

Blogimme Facebook-ryhmä tulee pysymään entisellään. Sitä kautta voi seurata jatkossakin päivityksiämme. Tervetuloa siis tykkäämään meistä! Ja vaikka meistä tuleekin Vauvalaisia, ei blogista silti tule pelkkää vauvablogia, vaan se säilyy alkuperäisen tarkoituksemme mukaisena, kertoen elon sekä tavallisista että ihmeellisistä hetkistä.

-A

P.S. Muistakaahan lukea tarkkaan seuraava ilmestyvä Vauva-lehti. Siellä saattaa näkyä tuttuja. ;)

17 kommenttia:

 1. Hei! Ajattelin kysyä että tuleeko teillä taskuvaipoista miten paksuja kun ne täyttää?

  Meillä kun oli Tiikeriemon taskuvaippoja ja Onnibumin prefoldeja niin kun sen prefoldin taitteli 3 kertaiseksi että mahtuisi siihen vaippaan niin vaipasta tuli todella paksu ja kun vauva makasi selällään niin se näytti todella epämukavalta kun selkä meni notkolle...

  Meillä jäi siihen kestovaippojen käyttö kun Imse Vimsejä oli hiukan vaikea laittaa, taskuvaipat oli epämukavan näköisiä ja kun ei ole jaksamista joka päivä pyykkikonetta pyörittää eikä meillä tuota kuivatustilaakaan oikein ole...

  Mutta toisaalta olen itsekkin ajatellut että ehkä tämä on pelkkää selittelyä laiskuudelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   En ole ikinä törmännyt Tiikeriemon vaippoihin, mutta kävin lukemassa, että olisivat aika kapeita? Tästä varmaan johtuu, että taittoimu ei vain yksinkertaisesti mahdu kunnolla vaippaan, ja niin koko paketista tulee tönkkö. Varmaan kannattaa kokeilla niihin vaippoihin muunmallisia imuja. Tai ehkä ostaa leveämpihaaraisia vaippoja, joihin nuo imut käyvät. :)

   Meillä suurimmaksi osaksi Myllynmuksujen taskuja (niitä mitä viimisessä äippäpakkauksessa tullut ja niitä vastaavia) ja meillä ne toimivat tällä hetkellä oikein hyvin. Toivottavasti menisivät vielä pitkään. Tosin luulen, että pituus niissä loppuu kesken valitettavan pian. Niissä imuina käytän joko niiden omia taittoimuja, Bambino Mio prefoldeja taikka jotain mikrokuituisia lärpäkkeitä. :D

   Joitain yhden koon taskuja löytyy myös, ja niitä varmaankin koitetaan alkaa käyttämään Myllynmuksujen mentyä pieneksi. Merkeiltään Fuzzibunzeja, Alva babyja ja Omenoita.

   Jos olet facebookissa, kannattaa siellä liittyä hyvään kestovaippailuryhmään, josta saa tukea alkuun ja paljon infoa! https://www.facebook.com/groups/kestotuotteetkiertoon/

   -A

   Poista
 2. Meillä ollaan vasta kolme kilosia ja ohitettiin kokonaan Imsen flanellit koska niistä oon kuullut pelkkää huonoa palautetta joten meillä vedellään taskuvaipoissa.Hienoa että teiät on valittu Vauva- lehen blogisteiksi tosin harmillista siltä kannalta että bloggerin kautta on ollut helpompi seurailla blogeja toisinkuin vauvan sivuilla "/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggerissa on paljon hyviä ominaisuuksia, joita jään kaipaamaan. Nuo ominaisuudet liittyvät pääosin lukijoihin. Eli ymmärrän harmituksesi oikein hyvin.

   Vauva.fi:n alla kirjoittaessa on hyvät puolensa ja tietty mahdollisuuksia. :)

   Koitahan kuitenkin sinnitellä mukana. Tykkään tommosista aktiivisista kommenttien jättäjistä! :)

   Poista
 3. täälläki on kivoista puisista eläinhahmoista jo parit isot liskot tallessa ;) mahtava homma tuo vauva-bloggailu, ootte niin ihkuja huippuja <3 -heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että teilläkin ne on säästyneet! On ne vaan ihania, varsinkin liskot ;) <3

   Poista
 4. Iiiihania nuo puiset eläimet <3 Onneksi meilläkin on äiti säilyttänyt kaikki vanhat lelumme ja satukirjamme ja niitä on kohdeltu pienenä niin kunnialla että taitaa mennä vielä minin lapsillekin jos hän niin joskus haluaa :)

  Ja onnea vauvabloggaajuudesta! :)) Pitää vissiin ostaa seuraava numero! :)

  VastaaPoista
 5. Moi A! <3 Siis Tajusin vasta tänään (ok huomasin koko yhteisen bloginne olemassaolon vasta eilen..) että kirjoitatte tätä yhdessä. :D Pikakelauksella lukaisu vanhoja tekstejä ei tuottanut täysin järkevää tulosta. Hehe.

  Me käytettiin ImseVImsen niitä sisävaippoja vielä reilusti viisikiloisellekkin tytölle. Tuolla kun sattuu olemaan hyvin rimpulat jalat. Pitihän niitä olla viahtamassa sitten kokoajan mutta mitäpä siittä. Nyt on mennyt jo päältä kaks viikkoa kertakäyttöisten kanssa ja huh että tuntuu että ovat helppoja. AInakin siihen asti kun tultiin reissusta takaisin kotiin ja pitääkin tyhjentää itse roskis. :D Hehe. Kyllä kestovaippailu on jees kun sen makuun pääsee. Ja juuri s e hyvä mieli saa minutkin jatkamaan kestojen käyttämistä tytöllä. Roskiksen täyttyminen ei tee hyvää mieltä (paitsi jos roskat ovat peräisin vaikkapa suklaalevyjen paketeista..).

  Niin ei mulla ollut taaskaan mitään oikeaa asiaa kunhan höpötän. :D Morjeeens.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla teistäkin! :) Ja aina tänne saa kyllä tulla höpöttämään. :D

   Poista
 6. Kiva että on lähtenyt kestoilu käyntiin, äläkä turhaan pode mitään syyllisyyttä niistä kertakäyttövaipoista :D
  Me käytettiin tytöllä imse vimsejä aika pitkään. Syntyessäänhän oli jo yli 4kiloinen, mutta varmaan 7 kiloiseksi käytettiin niitä vaikka ei asettuneetkaan enää paikalleen hyvin. Taitoin ne vaan silleen että sivuille ei tullut läppiä, lisänimun kanssa tietty. Itse tykkäsin käyttää niitä tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut, että aika monet on käyttäneet iv-vaippoja myös imuina myöhemmin taskujen kanssa. Ja ehkä sitä täytyykin vielä koittaa, ennen kuin myyn ne pois. :)

   Poista
 7. onkos jo osotetta teijän blogiin vai löytyykö helposti vauva.fistä? Ihana kun te molemmat yhessä kirjotatte tätä:) välillä vähän hankalaa erottaa kumpi kirjottaa ku kirjotatte nii samal tyylillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Löytyy ja osoite on seuraava: http://www.vauva.fi/eloahetkessa

   Meille esitettiinkin toivomus, että paljastaisimme jotenkin tekstin alussa, kuka on kirjoitusvuorossa. Täytyy kehittää siihen joku mukava ratkaisu. :)

   Poista
  2. Kiitos! joo, sitä mäki oon aatellu toivoo, mutta joku muu kerkes ensi... Yks ehotus olis et laittasitte otsikkoon vaikka -H tai -A. Se olis ehkä kaikkist helpoin:)

   Poista
 8. Ihana blogi sulla :) Mäkin oon nyt raskaana ollessa puhunut varovasti että kestovaippojahan meillä sit käytetään mutta, katsotaan nyt.. :D YRITÄMME ainakin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yrittää ainakin kannattaa, ja paremmin se varmaan lähteekin käyntiin kun ei turhia paineita ota. Ja aloittaa sitten kun siltä tuntuu. :) Ihanaa odotusta sinulle!

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)