maanantai 28. tammikuuta 2013

Suuri inspiraatio iski..

A - ..viikonloppuna Turun Caribiassa järjestetyillä häämessuilla, joilla olimme kaasoni K:n kanssa lauantaina.  

Siellä  oli paljon sellaista näkemistä, jotka meidän kannaltamme olivat jo vähän turhia, kuten todella paljon juhlapaikkojen ja valokuvaajien ständejä. Ne meillä ovat olleet jo hyvän aikaa valmiina. Mutta ennen kaikkea löysin sieltä sen suuremman luokan innostuksen, joka jostain syystä ei muuten ole vielä ollut aivan täysin valloillaan. Luulenkin, että se on johtunut siitä, etten oikein ole tiennyt tarkkaan mitä häiltä haluan. Vaihtoehtoja, kun on miljoonia! Nyt punainen lanka löytyi, ja suunnitteleminen helpottui kertaheitolla. \o/

Emme tule paljastamaan ennen häitä kaikkia yksityiskohtia blogissamme, koska lukijoissamme on ystäviämme ja sukulaisiamme, jotka häihin kutsutaan. Haluamme tietysti, että monet asiat jäävät heille yllätyksiksi. Jotain juttuja pystyy silti täällä pähkäilemään ja sekös vasta mukavaa onkin!


Hyvissä ajoin on aloitettu. Valmiina ovat jo esimerkiksi kirkko, juhlapaikka ja budjetti. Kunniatehtäviin saimme huippumahtavan kaason, ihanat morsiusneidot ja bestmanin, joka on silkkaa superia!  Dokumentaarisen hääkuvauksen tulee tekemään luottokuvaajaamme Tiina Salminen. Ruoat teemme itse suvun naisten voimin, ja menun superkaasoni on jo oma-aloitteisesti suunnitellut lähes kokonaan. Juomapuolikin on keretty suunnitella ja laskea.

Oli muuten  ihan törkeän vaikea löytää juhlapaikka, jonne sai tehdä itse ruoat. Lähes jokaisella paikalla on joko oma keittiö, taikka sopimus jonkun pitopalvelun kanssa. Onneksi kuitenkin löysimme vihdoin sen oikean paikan, joka on muutenkin aivan meidän näköinen. Vanhanaikaiset kauniit puitteet, suuri ruusupuutarha, merenrannalla ja täynnä käsityönä tehtyjä yksityiskohtia.Messuilla törmäsin mielenkiintoiseen ongelmaan. En nähnyt siellä yhtään omaa silmääni miellyttävää hääpukua.Tämän vuoden puvut ovat täynnä suuruutta ja hörhellystä, ja se ei vastaa tyyliäni hiukkaakaan. Lähes jokainen puku oli olkaimeton Joka oli mielestäni outoa, koska harvalle se loppupeleissä sopii. Itsekin tiedän siihen joukkoon kuuluvani, joten puvussani tulee olemaan jonkinlainen olkain- tai hiharatkaisu ehdottomasti. Sovin  messuilla pariin turkulaiseen morsiuspukuliikkeeseen tälle viikolle sovitusajat. Jospa sieltä satojen pukujen joukosta löytyisi se minunkin makuuni sopiva yksilö. :)
H:n pukua aloimme metsästää ensin, noin kuukausi takaperin. Alusta asti oli selvää, että puku vuokrataan, ja kiersimmekin yhtenä iltana kaikki Turun pukuvuokraamot läpi. Tiesin ensimmäiseen vuokraamoon astuessani minkä puvun tulisimme valitsemaan, heti kun olin sen ikkunassa nähnyt. H halusi ihmetellä myös entisten aikakausien pukuja muissa liikkeissä. Päädyimme lopulta yhdessä siihen, että kyllä tämä hiukan nykyaikaisempi versio olisi sittenkin se parhain. Sen tyyliin sopiva puku minunkin on helpompi löytää.

Sen verran vielä lopuksi paljastan, että löysimme viikonloppuna tulevat vihkisormuksemme, ja sain myös idean hääkimppuuni. Monet yksityiskohdat on jo keksittynä, mutta monia on vielä suunnittelemattakin, ihanaa!

Jahas, poikanen heräsi. Palaillaanpa näihin siis joskus toiste lisää. H sanoi myös kirjoittelevansa häihin liittyvän päivityksen seuraavaksi. ;)


P.S Ja tiedättekö, minä joka en ikinä voita, voitin häämessujen yhdestä arvonnasta! Eipä tullut turhaan täyteltyä yhteystietoja joka pisteen lappuun. ;) 

"Voitit vapaavalintaisen valokuvauksen, missä kuvauksen kesto on n. 1 h ja se voidaan toteuttaa joko studio-olosuhteissa tai sitten valitsemassasi miljöössä Turun alueella."

Nyt sitten täytyy pohtia, mihinkä tuon käyttäisi. Perhekuvaus, pikku-A:n 1-vuotiskuvaus tms. Onko ehdotuksia?

6 kommenttia:

 1. Luen kyllä mielelläni näitä teiän hää postauksia sillä veikkaan aika lailla että teidän häät on sellaset jollaisista itsekkin haluaisin.Vielä kun saataisiin häitten suunnittelu joskus alkamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset myös pian aloittamaan häiden suunnittelun. Se oin meinaan ihanaa puuhaa! :)

   Poista
 2. Voi että, teillä on tällaista ihanaa tiedossa! Suunnitteluvaihe on ihan paras, silloin saa pähkäillä ja epäröidä, eikä (vielä) tarvitse olla varman (melkein) mistään. Joskus aina mietin, minkälaiset juhlat olisivat, jos nyt menisimme naimisiin. Miehelle koitan syöttää ajatusta jonkinlaisista 10-vuotis hääjuhlista, mutta vastaanotto on toistaiseksi ollut nihkeähköä. No, aikaa on vielä vuosi, pehmitys siis jatkukoon.

  Tuosta kuvauslahjakortista vielä. Perhekuvaus vois olla aika ihana, ens kesänä jossain niityllä tai merenrannalla. Meillä on onni tuntea aivan mahtavan taitavia kuvaajia, jotka auliisti napsii kuvia meikäläisistä. On ne hiukan eri sarjaa ´kuin omat räpsimiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa aloittaa miehen pehmitys nyt ajoissa 10-vuotishääjuhlista. ;)

   Alustavasti sovimme kuvaajan kanssa jo, että perhekuvaus & pojan 1 v-kuvat ensi kesänä otettaisiin. Ja todennäköisesti luonnossa jossain. :)

   Poista
 3. Ihana arpajaisvoitto! :) Perhekuvaa kannatan minäkin. Tekstien ja aiempien kuvien perusteella taidatte olla luonnon ystäviä, joten miksipäs ei juuri ulkona kuvakin? Tai sitten H:sta ja pikku-A:sta Star Wars-teemassa? ;) Vitsi vitsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylempään kommenttiin vastailinkin, miten aiomme todennäköseisti kuvauksen käyttää. Toki tuo Star Wars-ideakin olisi varmasti H:sta hauska. :D

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)