perjantai 25. tammikuuta 2013

Äidin lyhyt hetki

A- Jokainen äiti varmasti tietää sen hetken. Se alkaa, kun lapsi on juuri nukahtanut päiväunilleen..

Usein ne hetket kuluvat pyykkien viikkauksessa, imuroinnissa taikka tiskikoneen tyhjentämisessä ja täyttämisessä, ei se mitään. Mutta sillon tällöin on hyvä vain istua alas, lukea vaikka sitä hyvää lehteä, jolle ei ole tuntunut olevan aikaa, ja juoda se kupponen kuumaa.

Olen pääasillinen kahvin juoja, ja siksi teehetkeni ovatkin usein erikoislaatuisia. Lontoon tuliaistee on ihanaa. Se tulee ehdottomasti nautiskella hyvin teepannussa haudutettuna, hunaja kaverinaan, oikeasta hienosta teekupista.

Eilisiltä poikasen puolivuotiskahvitteluilta jäi hiukan äitini tekemään suolaista piirakkaa. Se sopii tähän komboon kuin valettu. (Teepannu kirpputorilta, piirakkalautanen Arabia, teekuppi ja tassi Gustafsberg ja tarjotin me&i)

Poikanen heräsi, mies tuli kotiin. Hetki on lyhyt ja ohitse. 

6 kommenttia:

 1. Mä oon aina ollut sen verran itsekäs äiti, että muksun nukkuessa otan sen ajan tasan itselleni! :) Siivota, pyykätä jne. ehtii miehen tullessa kotiin tai viimeistään viikonloppuna, kun ollaan kaikin kotona. Ja nyt kun lapsi on jo 2-vuotias, yleisen siisteyden ylläpitoa joutuu harrastaa noin 10 kertaa päivässä muutenkin, kun ne lelut aina leviää uudestaan ja uudestaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se itsekästä ole, vaan itsestään huolehtimista ennemminkin. Hyvin olet priorisoinut. :)

   Poista
 2. Se on juuri sitä eloa hetkessä :) Huomaan tekeväni paljon juuri silloin kun tyttö nukkuu. Mutta juuri nyt, käytän ajan itseeni. Tosin laitoin juuri koirille ruoan ja pesukone pauhaa takana ja kasa viikkaamatonta pyykkiä lojuu pyykkikorissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. :) Kuulostaa samanlaiselta kuin meillä, lukuunottamatta koiranruoan antamista.

   Poista
 3. Huh, oman lapsosen kanssa olen aina siivonnut hänen ollessa hereillä. Nyt hän vajaa kaksivuotiaana on innokas kotitöiden tekijä. Päikkäriaika on vain munmunmun. :) Ihanat astiat!

  Kivinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä myös alkanut harkita päikkäriajan käyttämistä aina vain itseeni, ainakin niiden pisimpien päikkäreiden. On tärkeää saada levättyä itsekin päivällä. Varsinkin taas nyt, kun pikkuisen heräämiset ovat lisääntyneet, tämänhetkinen väli on 1-2 tuntia. :/

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)