sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Pikkumurun vuorokausi

A - Lukuisten toiveiden vuoksi halusin toteuttaa Alarikin päivästä kertovan postauksen mahdollisimman pian, joten tässä se nyt tulee, edellispäivämme! :) (Varoitus: Tästä tuli aika pitkä postaus! :D)

8:10 Herään, kun tunnen potkuja kyljessäni ja kuulen iloisen pulputuksen alkavan vierestäni. Avaan silmäni ja poikani tuikkivat silmät toivottavat minulle oikein hyvää huomenta. Poika hamuaa, joten imetän häntä hetken, ennen kuin nousemme ylös.

8:20 Suoritamme molempien aamupesut, Alarik seurailee hoitopöydältä aina yhtä ihmeissään, kun harjaan hampaitani sähköhammasharjalla. Vaihdan pikkuherran vaipan ja vaatteet.

8:30 Teen riisipuurojauheesta aamupuuron, johon lisään kuningatarsosetta. Pikku-A järsii ikenillään sillä aikaa kurkkusuikaletta. Puuro maistuu pojalle mainiosti. Aamupalan jälkeen kurkun syönti jatkuu, ja saan kätevästi valmistettua myös itselleni aamiaisen.


8:50 Siivoan vielä nopeasti keittiön ennen kuin siirrymme olohuoneeseen. Siellä poika menee tyytyväisenä leikkimatolle leikkimään lempparileluillaan ja minä syön aamupalani samalla, kun tarkastan sähköpostin, blogin ja fb:n. Päästän Madden ja Mimon parvekkeelle, niiden pyynnöstä.

8:56 Madde haluaa sisälle.

9:10 Meikkailen ja poika on hoitotasolla vieressäni leikkimässä lelulla. Sitä on kiva heitellä alas, kun tietää, että äiti sen aina nostaa. ;)

9:13 Mimo haluaa sisälle.

9:15 Haen toisen kupillisen kahvia ja täytän kissojen ruoka- ja juomakupit.

9:17 Leikkimatolta alkaa kuulua vaativaa kitinää, ja huomaan, että väsy on saapunut. Imetän hetken poikaa. Kun odotamme röyhtäisyä, H chattaa saaneensa uuden hitsausluokan suoritettua! Jei, hyvä hyvä! :)9:30 Alamme valmistautua neuvolaan lähtöön. Ulkona -5 astetta pakkasta, joten tajuan, että rattaisiin on pakko vaihtaa talvimakuupussi paikalleen. Mietin hetken verran, että miten se onnistuu. Vaunusuojassa ei ole mitään paikkaa, johon laskea poikaa siksi ajaksi, että sen tekisin. Keksin ratkaisun ongelmaan ja puen Alarikin ja itseni, ja lähdemme kaikkine kamoinemme kohti n. 100 metrin päässä sijaitsevaa neuvolaamme.

10:00 Neuvolassa meidät ottaa vastaan perinteisen terkkarimme nuori sijainen. Alarik saa 5 kk rokotteet, joita ei viimeksi neuvolassa voitu antaa flunssan takia. Poika tirauttaa molempien piikkien kohdalla pikkuitkut, mutta äidin syli rauhoittaa onneksi nopeasti. Huvin vuoksi haluan punnita hänet, ja ihmettelemme yhdessä mukavan sijaisen kanssa, miten poika on kasvanut 10 päivässä 400 g, ja painaa nyt 8,6 kg. Näköjään viidennen aterian lisäys päivään, on tehnyt tehtävänsä. :D

10:10 Vaihdan neuvolassa, sisätiloissa, rattaisiin kevytmakuupussin tilalle talvimakuupussin ja lähdemme läheiselle bussipysäkille.

10:20 Bussi tulee, ja Alarik nukahtaa melkein heti. Selailen fb:tä puhelimella hiukan, jonka jälkeen juttelen vastapäätä istuvan tuntemattoman vanhemman rouvan kanssa siitä miten vauvat kasvavat niin nopeasti.

10:50 Odottelemme mummoa (eli äitiäni) keskustan Kapphalissa, jonne hän pian tuleekin. Katselemme liikkeen nopeasti läpi. Pikku-A nukkuu edelleen. Selostan kaiken tarpeellisen äidilleni ja lähden pilatekseen.

Alarik kuulemma heräsi melkein heti, mutta jaksoi rauhallisesti katsella ympärilleen rattaissa, kun he äitini kanssa kiertelivät kauppoja. Kävivät surkeassa lastenhoitohuoneessa vaihtamassa pojalle kuivan vaipan. Sen jälkeen he menivät kahvilaan, jonne tuli myös äitini ystävä. Siellä poikanen söi mangososetta ja hiukan maitoa.12:50 Liityn seurueeseen ja jutustelemme mukavia. Äitini kertoo Alarikin olleen oikein reipas ja kiltti. Juon smoothien.

13:30 Imetän poitsun kahvilassa harson suojissa ja sen jälkeen pakkaamme tavarat lähteäksemme. Pikkumuru nukahtaa rattaihin samantien, kun lähdemme. Kiertelemme porukassa parit vaatekaupat ja pohdimme äitini kanssa hänen tulevaa asuaan häihimme.

14:00 Lähdemme pojan kanssa kaksin bussilla kotia kohti, hän nukkuu koko matkan. Lueskelen blogin arpajaispäivitykseen tulleita kivoja kommentteja puhelimella.

14:30 Saavumme kotiin, ja Alarik avaa silmänsä juuri samalla hetkellä, kun saan rattaat parkkiin. Kätevää. :)

14:35 Vaihdan pikkuherran vaipan, kun hän kitisee mahdollisesti väsymystään, tai sitten se on ehkä jotain rokotteista johtuvaa. Imetän myös häntä hiukan, se auttaa. Päästän parvekkeen oven edessä maukuvan Madden sinne.

14:45 Jutustellaan ja paijaillaan pikkuisen kanssa. Hän on vähän herkkänä, todennäköisesti rokotteiden takia.

14:50 Päästän Madden sisälle. H tulee kotiin. Hän selittää uusista rahankäyttösuunnitelmistaan. Juttelemme myös lapsilisien käytöstä ja päätämme hiukan uudistaa systeemiämme koskien niitä. Ne siis menevät H:n tilille, ja kun itse ostan juttuja omilla rahoillani pojalle, saan niistä ns. korvauksen, jos ne ovat oikeasti tarpeellisia. Olikohan liian vaikeasti ilmaistu? Mietimme myös olisiko järkevä ostaa jo tämän hetkisistä alennumyynneistä haalarit ensi syksylle ja talvelle. 86- ja 92-kokoiset ehkäpä?
15:00 H ja pikku-A lepäilevät hiukan yhdessä. Sen jälkeen H alkaa keittää vihanneksia soseita varten, poika syö sitterissä kurkkua ja minä järjestelen tavaroita omille paikoilleen, pakkaan hoitolaukun, siivoan kissojen kopan ja täytän tiskikoneen. Sitten syötän pojalle vihannessosetta, jossa itse tehtyä bataattiporkkanaa ja joukossa hiukan valmiskukkakaalisosetta. Ekaa kertaa kukkakaalikin menee alas, eikä pärsky naamalleni. ;)


15:30 Siivoilen keittiön, pojat lepäilevät olohuoneen puolella. Syön ruisleivän.

15:50 Väsykitinä alkaa, joten paketoin pikkumurun ulkovaatteisiin, imetän nopeasti ja vien parvekkeelle
vaunuihin. Hän nukahtaa samantien.16:00 Soseiden teko jatkuu edelleen. Auttelen siinä hiukan, käväisen koneella, viikkaan puhtaat pyykit ja vien ne paikoilleen, täytän tiskikoneen ja laitan sen päälle. Siivoilen hiukan kaaosmaista (liikaa tavaraa!) vaatehuonettamme, joka toimii oikeastaan ainoana varastotilanamme. H tekee meille ruoaksi nakkikeittoa.

17:30 Alarik herää. Pikkuveljeni (=S), tyttöystävänsä (=pikku-H) kanssa tulee kylään. Pikku-H alkaa heti leikkimään poitsun kanssa.

17:45 Pikku-H syöttää Alarikille päivällisen, juuri valmistunutta sosetta hiukan. Syön itse samalla.


 18:15 Kahvittelemme rahkapiirakan kera, pikkuherra natustaa sitterissä pari maissinaksua. Hän saa imeskeltäväkseen mangon viipaleen, ja se on suurta herkkua! Tämän jälkeen siirrymme jutustelemaan olohuoneeseen. Pikku-H jatkaa pojan kanssa leikkimistä ja työvuorostaan hyvin väsynyt S nukahtaa hetkeksi sohvallemme.

19:30 H ja pikku-A menevät suihkuun. Vieraamme alkavat tehdä lähtöä. H kuivaa pojan, ja pukee vaipan & yökkärin. Pikkumuru ehtii juuri "vilkuttamaan" enolleen ja leikittäjälleen ennen heidän lähtöään.19:40 Alan tehdä iltapuuroa. Lämmitän vettä mikrossa. Siitä tulee liian kuumaa, kun käyn välissä itse hyvästelemässä vieraat. Kun palaan ottamaan se mikrosta, onnistun jotenkin heittämään astian reidelleni. Auts! Kipeää tekee! Pakastevihannekset keittiöpyyhkeen ympärille ja reittä vasten. Polttelee.

19:45 H tekee puuron loppuun ja syöttää pikkumurun.Pikkuisella on hiukan lämpöä, varmasti rokotteista johtuen, joten annamme särkylääkettä yöksi.

19:55 Siirryn pikkuisen kanssa sänkyymme, jossa aloitamme perusiltarutiinimme: soittorasia (=itkuhälytin) soimaan, poika äp-makuupussiin, uniriepunalle kainaloon ja imetys. Yleensä hän nukahtaa suht pian ihan vain näin. (Niin kuin esim. tänään.)

20:10 Siirrymme takaisin olohuoneeseen, koska homma meni ihan höpöttelyksi. Pikkuinen on edelleen makuupussissa ja himmaamme valoja olkkarista.20:30 Poika nukahtaa viereeni sohvalle. Nostan hänet vaunukoppaan, ja siirrän siinä makuuhuoneeseen nukkumaan. (Hän nukkuu edelleen aika usein siinä, tiiviimpi tila on ilmeisesti rauhoittava.)

20:35 Syömme iltapalaksi parit leivät ja samalla katsomme Netflixin kautta pari jaksoa huippusarjasta "How i met your mother".

21:00 Alarik on todella levoton, itkeskelee 10 minuutin välein ja lopulta otan hänet syliini olohuoneen puolelle. Siinä hän suostuu nukkumaan.

22:00 Vihdoin poika nukkuu sen verran rauhallista unta, että siirrän hänet uudestaan vaunukopassa makuuhuoneeseen. Katsomme sen jälkeen vielä yhden jakson (22 min) sarjaa. Sitten menemme pesemään kasvomme ja hampaamme, ja menemme itsekin nukkumaan.

22:30 H on nukahtanut. Hokaan sängyssä, että piilarit unohtuivat (TAAS) silmiin, ja lähden turhautuneena lämpimästä sängystä wc:tä kohti ottamaan ne pois. Palaan ja luen taskulampun valossa pari lukua kirjaa.

n. 23:00 Nukahdan.

01:00 Herään siihen, että H puhuu jotain kovaäänisesti unissaan. Katson säikähtäneenä sekä H:ta että pikku-A:ta. Kaikki on hyvin, joten jatkan uniani.

n. 05:10 Poika vaatii ruokaa, joten otan hänet viereeni ja imetän. Nukahdamme molemmat.

n. 06:20 Alarik ääntelee jotain, ja herään siihen.

n. 07:00 Lohdutonta itkua, imetys auttaa. Nukahdamme vieretysten.

08:30 Kuuluu iloista pölinää, pikkuiset kädet heiluvat, ottavat hiuksistani kiinni, ja jalat potkivat mahaani. Heräämme uuteen päivään. :)

Yhteenveto:

Kuvia tuli otettua selkeästi enempi kotosalla, liikenteessä sitä ei aina muista tehdä. Oli oikeastaan itsekin hauska todeta, miten paljon yhteen päivään mahtuukin.Tälle päivälle sattui kyllä ehkä normaalia enemmän aktiviteetteja, mutta siksi siitä olikin hauska kirjoittaa. Tosin aikaa kyllä meni tuhottomasti. :D Kello näyttää nyt 23.59. Toivottavasti jaksoitte lukea! :)

P.s Muistakaahan käydä osallistumassa arvontaamme!

8 kommenttia:

 1. Tän tyylisiä on kiva lueskella enempikin :). Reipas poitsu jo :). Pian se oma vaavikin on jo kainalossa tuhisemassa (taas ;) ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli kyllä hauska tehdä, joten varmasti joskus jatkossakin tämän tyyppisiä postauksia saatte! :)

   Poista
 2. Ihana kuulla, että muutkin käyttävät soittorasiana itkuhälytintä. Onko kenties Philips Avent-itkuhälytin?

  Meidän pojan ollessa pieni hänen isovanhempansa ihmettelivät kovasti, kun vaunuihin laittelin soivan itkuhälyttimen, mutta totesivat sitten jälkikäteen, että kyllä se on kätevä laitos, kun lapsi simahtaa saman tien musiikin kuullessaan. :)

  Teillä on todella mukava blogi ja kirjoitatte hyvin. Olen myös aina ihastellut kotinne sisustusta kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nimenomaan tuollainen Philips Avent:han meillä. :) Joka iltainen traditio soittaa biisit kertaalleen läpi, kun poitsu on sängyssä odottamassa unta.

   Kiitokset! :)

   Poista
 3. Mukava postaus ja mukavia kuvia :) Alarik on kyllä suloinen tapaus! Ja nuo oranssit pöksyt on ihanat :--)

  VastaaPoista
 4. Teidän päivä kuulosti ihanan menevältä. Aloin heti pohtia tuota meidän yleensä kokoajan kasvavaa tiskivuorta.. Kyllä minä sen illalla tiskasin pois mutta kun.. laiskottaa. : D Kurkku on myös Ketulle kova sana. Tuntuu varmasti ihanalle hinkata ikeniä hiukan viileää mutta samalla joustavaa kurkkua vasten.

  ps. PItää hehkuttaa teillekkin että Kettu nukkui KOKO viimeyön. Heräs vasta 15 vaille kuusi aamulla. ;D Tididiii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooh, mahtavaa Kettu! Millonkahan meillä nukuttais koko yö? Joskus sitten varmaan, kun on kaik hampaat suussa. :D

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)