maanantai 31. joulukuuta 2012

Uudet toiminnot

Fiksu poika käytti alkuun hiukan apuvälineitä. Tämä oli muistaakseni kolmas itse kääntyminen.

A - Alarik on nyt jo 5 kk ja viikon. Aika on kulunut mielettömän nopeasti. Pikkuinen vauva on kadonnut ja tilalle on tullut iloinen lörpöttelijä. Maailmassa on hänelle jo monta ihmeellistä asiaa, joita saa kummastella päivittäin.

5 kk ikäisenä pikku-A:

 • Syö 4 ateriaa päivässä oikein reippaasti. Aamulla kaurapuuroa ja hedelmäsosetta sekaisin, lounaaksi vihannessosetta, välipalaksi hedelmäsosetta ja iltapalaksi riisipuuroa, jonka seassa hiukan hedelmäsosetta. Lisäksi maitoa joko tissistä taikka pullosta. (Riippuen onko pikkuherra äidin lähettyvillä vaiko iskän kanssa.)
 • Juoda nokkamukista. Tämän suuren taidon hän oppi tänään, kun tarjosimme pojalle hiukan vettä siitä lounaan päätteeksi. Hienosti hoksasi! :)
 • Nukahtaa klo 20-21, herää n. 2-3 kertaa syömään ja nousemme ylös kahdeksan ja yhdeksän välillä.
 • Käsien käyttäminen on kehittynyt kovasti, ja nykyään kaikkea ei pistetäkään heti suuhun vaan juttuja saatetaan käännellä käsissä ja ihmetellä. Uniriepulelua täytyy myös saada hipeltää ennen yöunia.
 • Jalat ovat vähän väliä suussa taikka muuten vain ylhäällä. Varsinkin ilman vaippaa. Voitte kuvitella kuinka helppoa nykyään on vaihtaa vaippa. Noh, olen kuullut, että koko ajan se hullummaksi vain menee mitä enemmän tulee ikää. :D
 • Ei puklaile enää läheskään yhtä paljon kuin ennen. Joitain kertoja on käynyt niinkin, että samat vaatteet ovat saaneet olla kokonaisen päivän päällä!
 • On erittäin valpas ja tarkkaavainen. Ympäristö ja ihmiset kiinnostavat hirmuisesti.

Metsolan raitahaalarit kirpparilta, 5 e!

Tänä aamuna kävimme neuvolassa ja poika sai tapansa mukaan ihanalta tädiltämme kehuja:
"Kasvaa hienosti. Kehittyy hyvin, kuulo ja näkö ok. Hymypoika, juttelee!" Rokotukset käymme hakemassa hiukan myöhemmin tämän hetkisen pienen flunssailun takia.

5 kk mittoja (suluissa 4 kk):
Paino: 8210 g (7540 g)
Pituus: 69,5 cm (67,5 cm)
Pään ymp. 42,9 cm (41,9 cm)


Pikkumuru nukahti jo kaukaloon, joten lopettelenpa tältä erää, jotta pääsemme lähtemään uuden vuoden viettoon H:n siskon luokse. Alarik pääsee taas leikkimään serkkupoikiensa (4 kk ja 4,5 v) kanssa. :)

Viettäkää mukava vuodenvaihde ja onnea teidän jokaisen uuteen vuoteen 2013! Kuullaan ensi vuonna! 


9 kommenttia:

 1. Hyvää uuttavuotta!

  Pääsitte muuten uniini viimeyönä, kaikki! Oli kiva nähdä teidät ;)

  VastaaPoista
 2. Voi että, hän on niin söpö<3
  Ihanaa uutta vuotta teidän perheellenne :)

  VastaaPoista
 3. oi aivan mahtava toi värikäs puku! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tykkään retroväreistä ja kuoseista, ja onneksi ne sopivat pikkumurulle tosi kivasti. :)

   Poista
 4. Ei vitsit, A on niin fiksu kun tajus ottaa vähän lisää vauhtia kääntymiseen lelukaaresta, K ei kyllä olis tajunnut vaan korkeintaan kitissyt, jos sellainen olis sattunut tielle :D Joko muuten rokotukset on saatu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, enpä tiiä oliko fiksuudesta kiinni. Saatto olla ihan sattumankauppaakin. :D Rokotukset käydään hakemassa vasta 10.1.

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)