lauantai 29. joulukuuta 2012

JouluH - Oikein hyvää vuoden viimeistä lauantaiehtoota! Joulu alkaa olemaan takana päin ja katse kohdistuukin tulevaan vuoteen ja siihen suunnattuihin suuriin lupauksiin. Olen ääriäni myöten täynnä kinkkua ja laatikoita, suklaata ja herkkuja. Perhejuhlat ovat aivan parhaita, ja jouluaatto lukeutuukin vuoden suosikkipäiviini. Jos kuitenkin ihan rehellisiä ollaan, niin nyt joulu saisi jo pikkuhiljaa suksia takaisin, vaikka sinne korvatunturille poroja viihdyttämään. 

Alarik oli oikein pirtsakka tonttu flunssailusta huolimatta. :)

Olen suuri perinteiden kannattaja, ja pidän joskus turhankin tarkkaan kiinni tavoista, joihin olen tottunut. Tämä joulu oli kuitenkin monilta tavoin erilainen, kuin aikaisemmin. Sain pitää perinteeni, mutta paljon on tapahtunut sitten viime joulun. Täytyy varmaan oikein listata ne muutokset, että pysyn itsekin kärryillä.

Muistolle.
 1. Suurin muutos on tietysti meidän pieni-suuri mölisijämme, joka oppi muuten edellispäivänä kääntymään selältä vatsalleen! Daddy is proud! \o/ Alarik toi jouluun sitä lapsenmielisyyttä, josta olen itse kasvanut ulos. Perinteet tuntuvat jälleen tärkeämmiltä toteuttaa, jotta niistä kehkeytyisi pikku-A:llekkin perinteitä, ja ennen kaikkea hyviä muistoja. 
 2. Ensimmäinen jouluaattoni, kun olin eri paikassa, kuin äitini. Järkyttävää! Sekä minun, että äitini puolesta. Pärjäsimme kuitenkin molemmat olosuhteisiin nähden oikein hyvin, ja nähtiin sitten tietysti joulupäivänä. 
 3. A:n perheen parissa oli mukava viettää oikein lämmin ja tunnelmallinen jouluaatto ensimmäistä kertaa. 
 4. Joulu ilman isää. :/ Tämmöiset juhlat ovat juuri niitä aikoja, jolloin odotan löytäväni kuusen alta isäni kirjoittaman joulukortin. Tai huomaan selailevani puhelintani, ja pysähdyn isän yhteystietojen kohdalle, jota en ole vieläkään nähnyt tarpeelliseksi poistaa. Onneksi on ne hyvät muistot.
 5. Ostin vain 6 lahjaa! Ja niistäkin A hankki 5, rahoitin vain ne. :D Eli käytännössä tämä oli minulle stressittömin ja kiireettömin joulukuu pitkään aikaan. Syynä tähän pieneen lahjamäärään on lähinnä se, että minua on jo vuosia ällöttänyt se, että joulusta on tullut niin suuri kulutusjuhla. Toinen suuri syy on se valtava määrä rahaa, jota lahjoihin menee, joten tänä vuonna lahjat saivat vain ne pienimmät ihmiset, jotka niitä eniten odottavatkin. Myönnän kuitenkin joulumieleni vähän kärsineen ratkaisustani, joten ensivuodeksi järkkään taas lahjat koko lähipiirilleni. Lähestyn kuitenkin asiaa vähän vanhemmalla kaavalla. Itsetehtyjä lahjoja ja pitkin vuotta ostettuja oikeasti hyviä lahjoja, jotka eivät ole Cittaria nähneetkään. 


Olin jo etukäteen huolissani, miten pahasti sukulaiset menisivät sekaisin Alarikista, mitä tulee lahjojen hankintaan. Yllätyksekseni lahjakasa oli kuitenkin paljon sopivamman kokoinen, mitä pelkäsin. Ja mikä tärkeintä, lahjat jakautuivat 74-86 kokoisten vaatteiden, ja sukupolvelta toiselle kestävien lelujen kesken. Hienosti on pitkätukkaa kuunneltu, kiitos kivoista lahjoista! :)

Iskän suosikiksi nousevat puiset lelut: Kilppari, palikkasysteemi ja puinen palapeli.
Ja tietty dublot! Kuvasta puuttuva pulkka tulee myös kevättalvella kovaan käyttöön,
kunhan jäbä alkaa itse istuskelemaan.

Joulupäivänä pikkumuru oli pipari.
Pidin huomattavasti enemmän tonttupuvusta. 

Sisko kyllä tietää, mistä minä pidän.
Darth Vader-avaimenperälegoukko, kahdella ledivalolla. 

Rauhallisia joulun rippeitä, ja jännittävää uuden vuoden odotusta. Seuraavalla kerralla kertoilen, mitä lupauksia teen vuodelle 2013. Tai no, ehkä parempi kutsua niitä tavoitteiksi. :P

Ps. Pääsimme tänään viettämään jälleen ristiäisiä, kun saimme kunnian ryhtyä kummeiksi pitkäaikaisen ystäväni suloiselle Jooa-pojalle. 

6 kommenttia:

 1. Hehe sepäs sattui että meikä on edelleen koneella joten pääsen (pitkästä aikaa!) kommaamaan lähes salaman nopeasti uuteen postaukseen.

  Kivoja lahjoja ja paljon sai Alarik. Kiltti on ollut! Onkos tuo yksi vempele sellainen korvakuumemittari? Eilen käytiin Apteekki reissulla ja kauhistelin sellaisen hintaa. Tosin ehkä enempi pitäis miettiä sen tarpeellisuutta joka on suuri (eli käydä hakemassa meidän talouteen sellainen ilman joulupukkia).

  Kettu spotattu! Ja kilppari. Ja (lisää) muumeja. Yes meitsiki tykkää kuten monet muutekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helou!

   Erittäin kiltti. ;D Ja tuo vempele on tosiaankin korvakuumemittari, ja sen pitäisi olla vähän hätäisempi kapine mittaamaan kuume.

   Meitsi ei tykkää ihan niin paljon muumeista, ketut on cool. :)

   Poista
 2. Oih ihana tuo tonttupuku! Kummipojallani oli samanlainen 2011 Jouluna! :)

  Eikö isi ole yhtään katkera kun poika sai noin paljon lahjoja? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan en, kun sain avata pojan lahjoja. :D Sain muutamia super-hyviä joululahjoja, joista riittää iloa pitkään!

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)