perjantai 7. joulukuuta 2012

Miikkarit villitsevät

A - Olenkohan mahtanut teille jo kertoilla hurahduksestani lastenvaatteisiin. ;)

Joskus aikoinaan, ehkä nelisen vuotta sitten, kävin ystäväni luona me&i-kutsuilla. Koska itselläni ei ollut vielä tuolloin lapsia, menin silloin sinne lähinnä herkuttelemaan. Kuuntelin kuitenkin myös esittelyn ja olin aivan äimistynyt siitä miten niin monet äidit käyttivät rahojaan lastenvaatteisiin, jotka eivät kuitenkaan olisi käytössä kuin hetken. Kuinka väärässä olinkaan.

Pikkumuru 4,5 kk yrmyhaalareissaan.

Asiahan kuitenkin on niin, että me&i:n vaatteet saattavat olla lapsella hyvinkin pitkäikäisiä. Niiden suunnittelussa on mietitty tarkkaan ominaisuudet, jotka pidentävät käyttöikää, esim. hihan suita pystyy kääntämään nätisti kun kangas jatkuu toisellakin puolella hiukan matkaa samana, samoin haalareiden lahkeita. Housujen lahkeet kääntyvät suurempina kauniisti pussittamaan, ja sitten hieman sopivampinakin näyttävät suorina hyviltä. Kaikki on mietitty viimeistä piirtoa myöten pitkällisesti.

Pikku-A ompuissa ja pikku-J tassuissa. :)

Tätä ominaisuutta olen itse oppinut arvostamaan lastenvaatteissa. Samoin kun tietysti laatua, jota myös olen me&i:n vaatteilta saanut. Vauva-aikana vaatteita pestään tiuhaan, varsinkin tällaisissa puklutalouksissa, niin kuin meillä. Suuri osa vauvojen vaatteista ei valitettavasti kestä hurjaa pesumäärää. Ne menettävät mallinsa ja/tai kutistuvat, vaikka ne pesisi aivan pesuohjeiden mukaan. 

Onhan meilläkin toki suurin osa pojan vaatteista muita merkeiltään, mutta varsinkin nyt kun siirrymme pitemmän aikaa käytössä oleviin kokoihin (74 cm), haluan yrittää panostaa laatuun ja pitkään käyttöikään.




 me&i-alekutsut

Eilen iltapäivällä, itsenäisyyspäivänä, meillä oli tämän kauden toiset kutsumme. Suuremmat alet alkoivat edellisenä päivänä, joten kestit oli hyvin ajoitettu. Vieraita oli mukavasti ja H:n tekemä mangojuustokakku maistui. Alen aikana olikin mukava ostostella laatuvaatteita huokeampiin hintoihin, tosin aika monet tuotteethan olivat tietysti jo loppuneet taikka ainakaan kaikkia kokoja ei enää ollut saatavilla. Me kerkesimme onneksi saada kuitenkin ne mitä halusimmekin. Aika monta kivaa juttua päätyy myös joulupakettiin. 



Ihan parhautta on myös se, että me&i:lta saa myös naisten vaatteita! Olen joutunut valitettavasti laittamaan lähes koko vaatekaappini uusiksi raskauden jälkeen. Vaa'an lukemat ovat jo melkein samat kuin aiemmin, mutta vartalon malli on totaalisesti muuttunut. Aika moni uusi vaatekappaleeni onkin mukavuutensa ja silti kivannäköisyytensä takia tämän ruotsalaisen merkin. Tärkeimmät ominaisuudet tällä hetkellä kuitenkin vaatteissani ovat se, että pystyy istumaan mukavasti lattialla, imetysmahdollisuus ja tietysti se kiva ulkonäkökin.


Myönnän, olen hurantanut. Mutta mitäpä tuosta, voisi sitä paljon huonomminkin rahansa käyttää. :)

P.s Saattaapi olla, että tuleva arvontammekin liittyy tähän aiheeseen. Siitä lisää mahdollisesti ensi viikolla! 

9 kommenttia:

  1. Mä olen myös hurahtanut meandi:n vaatteisiin täysin! :) olen hamstrannut jo isompiakin kokoja kaappiin. Nyt olen kuitenkin huomannut, että bodyt eivät ainakaan ole laadultaan mitään huimaavia.. Tuntuvat jo nyt muutaman viikon käytön jälkeen nukkaantuvan :/ Mutta ihania ne silti ovat :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että olen itsekin joitain 86/92 kokoisia (esim tassupyllyt <3) jemmannut kaappiin odottamaan ensi talvea. ;)

      Meillä on kaikki bodyt yhtä lukuunottamatta (viime keväinen in the sky) olleet tosi hyvälaatuisia. Kannattaa aina reklamoida ei niin hyvälaatuiset tuotteet me&i:lle, että osaavat seuraavalle kaudelle mahdollisesti tehdä muutoksia. Tuotteita ei ole silti pakko palauttaa, vaikka niistä reklamoisikin. :)

      Poista
  2. Minäkin kävin ihan vasta hieman etukäteen skeptisenä ensimmäisillä lastenvaatekutsuilla, merkki oli ekoihana. Ja niinhän siinä kävi että rahaa paloi enemmän kuin oli tarkoitus :D Käännettävät resorit, tuplanapitukset bodeissa ja huiput kuosit sekoitti mun pään :D mutta sain sekä pojalle että kummilapsille joulupaketit sen kummemmin miettimättä, not bad.

    Ja huoh, se vartalomalli. Vaa'an mukaan vanhan vaatekaapin pitäisi jo kelvata mutta kummasti vaan kiristää ja puristaa :D Ehkä joutuu hankkia itsellekin joululahjan, sopivia housuja .. Tuo on kyllä hyvä perustelu, et vanhoilla farkuilla ei voi istua lattialla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaapa tuo ekoihana hyvältä. Täytyykin mennä tutkimaan mitä merkki sisältää. ;)

      Se on kumma, miten paljon raskaus tuo muutoksia kehoon. En sano, että omalla kohdallani ne olisivat kuitenkaan pelkästään negatiivisia. En pistä pahakseni lisänaisellisuutta. Mutta kukkarolle se käy kalliiksi.

      En tosiaan melkein käytä enää muita kuin me&i:n housuja. Ovat juuri niitä oikeita lattialla istumiseen. :D

      Poista
  3. Kuten sanoit, meandi:n laatu on todella hyvää (meillä yhdet haaremihousut, 2 bodya, neuletakki ja pipo), mutta harmillisesti suurin osa kuoseista on omaan makuuni liian retroja. Esimerkiksi punainen pöllöbody on kuitenkin yksi suursuosikki ja harmittaa, kun ne myytiin loppuun eikä saatu isompaa kokoa ainakaan uutena.

    Voin suositella Zaran ja H&M:n vaatteita hinta-laatusuhteensa takia. Zarassa on hiukan kaliimpaa ja pesu 30 asteessa, mutta hyvin kestää. H&M kestää myös, vaikka onkin halpaa! Ainakin bodyt on meillä olleet hyviä - ne perus basic-bodyt ainakin.

    Seppälän vauvanvaatteita en taas voi suositella yhtään. Vaatteet venähtävät ja menettävät muotonsa ja kuosinsa - pelkkää rahantuhlausta siis. Älä osta ainakaan bodeja, sukkia tai sukkahousuja. Meillä myös neule menetti muotonsa muutaman pesun (30 asteessa) jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöllöbody olikin tosi suosittu! Jos olet facebookissa etkä vielä ole liittynyt ryhmään, niin etsipä käsiisi Sydänpyllyt-niminen ryhmä, siellä myydään-ostetaan-vaihdetaan ja etsitään vain me&i:n tuotteita. :)

      H&M:n perusbodyt ovat yksiä, joihin valitettavasti petyin hiukan. Meillä käytössä olleet venähtivät yläosasta reippaasti, oikeista pesuohjeista huolimatta, ja ovat myös kutistuneet aika lailla. :/

      Zaran vaatteita ei vielä ole kokemusta, kuin sukista. Täytyy varmaan joku perusbody ostaa testiin. :) Seppälässä on aivan ihania kuoseja. Parit bodyt löytyy, ja ne ovat pesuista huolimatta pysyneet hyvinä. Olen kuitenkin kuullut, että laatu ei kaikissa tuotteissa ole ollut parasta mahdollista. Sinnekkin vaan kannattaa aina reklamoida vaikka asiakaspalveluun. Osaavat sitten kehittää tuotteitaan paremmin. :)

      Voisin jaaritella eri merkeistä vaikka loppupäivän, mutta ehkä menen kuitenkin laittelemaan pyykkejä, ennen kuin pikkumuru tuolta herää. ;)

      Poista
    2. Mä itseasiassa oon siinä Sydänpyllyt-ryhmässä, mutta ei oo sattunut silmiin sitä pöllöbodya oikeassa (isoimmassa) koossa. Pitää varmaan laittaa ostoilmoitus... :)

      Zarassa ei tosiaan bodeja oikeastaan ole, muutama hassu on joskus ollut. Siellä on enemmänkin paitoja. Meitä se ei haittaa, kun poika on pian vuoden ja on jo hetkisen kävellyt :)

      Ja on aika hassua, miten erilaisia kokemuksia voi olla laadun suhteen. Meillä taitaa olla tää H&M/Seppälä juuri vastoinpäin :D mutta pääasia, että kaikki löytävät mieleisensä vaatteet!

      Poista
  4. Täällä myös yksi miikkareihin hurahtanut. Polarn o.Pyret on kyllä ehdoton suosikki - kyllä ne ruotsalaiset osaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsalaiset ovat kyllä taitavia! Olen jopa miettinyt joskus, että siellä lahden toisella puolella olisi varmasti paremmat mahikset ponnistaa markkinoille, sitten joskus, kun suunnittelutöitä rupeaa oikeasti väsäilemään. Harmi vaan, että ruotsin kielen taitoni on lähinnä surkeaa. :D

      Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)