maanantai 10. joulukuuta 2012

Piparitalkoot

A - Nyt täytyy kyllä hivenen ylpeillä. Ei meinaan joka tyttö (eikä poika) pääsekään leipomaan pipareita Suomen mestari piparileipurin 2012 oppiin. Meillä kävi tuuri!


Marika-ystäväiseni, meni ja voitti Myllyn parhaan, Voicen ja Iskelmän Piparinleivonnan Suomen mestaruuden viime viikolla upealla Sauna-teoksellaan. On tämäkin kädentaitaja kyllä äimänkäkenä tuollaisen huippulahjakkuuden edessä! Onneksemme meillä oli mahdollisuus saada hiukan yksityistunteja mestarilta.


Joululaulut soivat, ja kolme pari käsiä kauli levyjä ja leikkasi kuvioita muoteilla. Mestarille oli myös kertynyt mukava kokoelma värejä ja muita tilpehöörejä koristeluun. Yksikään pellillinen ei edes palanut, vaikka monesti melkein kävikin niin. Oltiin niin intoa täynnä, että olisi vaikka lumimyrsky saanut iskeä, eikä oltaisi huomattu mitään.


Kaikkien meidän kolmen pikkupojat nukkuivat tyytyväisinä päiväunia lähes koko leipomisen ajan. Toki pikkumuru jossain vaiheessa heräsi, ja kyllähän sitä piti äitiä päästä auttamaan. Muistin ottaa talkoisiin mukaan myös virallisen piparinleipomisessuni, kirpputorilöytö vuosien takaa, hintana huimat 0,20 e. ;)


Alarik testasi ensimmäistä kertaa elämässään syöttötuolia parin minuutin ajan kyläpaikassamme. Se oli vielä sen verran huojuvaa touhua, että jätämme harjoitukset suosiolla myöhemmäksi. Punainen muottiukko oli pikkumurun päivän suosikki. 


Omia aikaansaannoksiani päivältä. Tiikerikissoista saattaa huomata, että poika heräsi juuri ennen niiden koristelua. ;) Tuli päivän aikana kyllä huomattua, että hirmuisen treenin kyllä vaatii, ennen kuin on edes lähellä mestaritasoa!


Hiukan samaa näköä? :) 

Kuten ehkä huomaatte, kirjoitusintoni on palannut toden teolla takaisin. Vielä, kun uusi apuväline kotiutuu, niin bloggailu on vielä entistäkin hauskempaa! H lähettää terveisiä Musen keikalta, ettei ole unohtanut Teitä ja kirjoittamista. Pian kuulette hänestäkin taas!

Lopuksi esittelen vielä Suomen mestari piparileipurin tämän päiväiset taideteokset. Huikeita, sanoisin.

7 kommenttia:

 1. Ihan mahtava tuo vessanpönttöpiparirakennelma! :D

  Asiasta oravaan, tässä kun junioritason kansalainen kuorsaa ja mamma hakkaa wowia, niin törmäsin hahmoon nimeltä Alaric. Ihan melkein laittoi hymyilyttämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, hauskaa! :D

   Täytyy paljastaa, että sekä minä että H ollaan joskus seikkailtu tuolla kyseisessä maailmassa. Emme tosin vuosiin enää. :) Joskus kyllä tulee ikävä, ja tekisi mieli taas pelailla, mutta ei vain aika riitä kaikkeen. :/

   Poista
 2. ihan loistavia piparkakkuja kaikilta osapuolilta :) tätä lukiessa tuli hirveä hinku päästä leipomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Siitä sitten vain hankkimaan ainekset ja kaulin käteen! ;)

   Poista
 3. Ah kyllä melkein tulee kateelliseksi, kun tommoiseen oppiin pääsit! :) Hienoja on kaikki piparit, koristeluissa on monta hyvää ideaa.. On teidän blogi vaan niin kiva, toi asupostauskin oli tosi kiva! :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava pyttypipari :D Ja kaikki muutkin.
  Meidän pitäis taiteilla Muumitalo tässä joku päivä

  VastaaPoista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)