perjantai 30. marraskuuta 2012

Neuvolalääkärissä


A - Aamuvarhaisella kiirehdimme hirmuisessa lumimyräkässä 100 metrin päässä sijaitsevalle neuvolalle. Olimme hiukan myöhässäkin, mutta onneksi se ei haitannut, koska myös lääkäri oli tarkastuksissaan vähän jäljessä ja jouduimme odottelemaankin hiukan vuoroamme. 

Sekä lääkäri että terveydenhoitajamme ihastelivat poikaa kovasti, joka tietysti lämmittää jokaisen äidin ja isän mieltä syvästi. Ei haittaa, vaikka tietääkin että varmasti jokaista tarkastukseen tulevaa lasta ihaillaan samalla lailla, niinhän se kuuluukin. :)

Kaikki on niin kuin pitääkin. Jäntevyyttä kehuttiin taasen ja vauvaheijasteet olivat kadonneet. Ihoa lääkäri sanoi erityisen hyväkuntoiseksi. Emme ole vielä rasvailleet sitä, joskus tosin hieron öljyn kanssa ennen kylpyä. 

Lääkäri kirjoitti:
"Jäntevä, iloinen poika. Näkö ja kuulo normaalit. Sydänkuuntelu normaali. Kasvaa ja kehittyy hienosti."

4 kk mitat (Suluissa 3 kk mitat):
Paino: 7540 g (6580 g)
Pituus: 67,5 cm (63,8)
Päänymp. 41,9 cm (40,5 cm)

Alarik on nyt saanut 2 kertaa päivässä sosemaistiaisensa (n. 2 jääpalallista kerralla), ja nyt saimme luvan nostaa kerrat kolmeen päivässä ja myös lisätä annoskokoa hieman, jos siltä tuntuu. Olen ollut aika varovainen uusien ruoka-aineiden kanssa, koska olen jo aiemmin huomannut Alarikin mahan olevan aika herkkä. Hän on nyt parisen viikkoa soseita maistellut. Bataatista aloitimme, sen jälkeen olemme ottaneet mukaan päärynän, luumun ja nyt pari päivää sitten myös kesäkurpitsan. Seuraava uusi maku tuleekin varmaan olemaan mango, koska H oli ostanut pelkkien päärynäpilttien lisäksi myös mangopäärynäpilttejä. Jos teillä on kokemusta herkistä vauvojen masuista, niin suositelkaa ihmeessä missä järjestyksessä ruoka-aineita kannattaisi maistella. :)

Neuvolan jälkeen lähdimme perhekerhollemme. Siellä oli pikkujoulumeiningit päällänsä ja pikku-A:kin oli hiukan jouluisammissa varusteissa. Hän oli myös innoissaan, kun iskäkin oli eka kertaa mukana menossa!


Pikkutonttusemme pääsi tällä kertaa kerholla askartelemaan myös isin kanssa. Mummi ja mummo taitavat saada aikas upeat Alarikin itsetekemät joulukortit. ;)

Vihdoin tuli taas lunta! Nyt alkaa tuntua, että joulu tulee sittenkin. Ensi viikolla täytyy lähteä hakemaan koristukset varastosta ja alkaa niitä pikkuhiljaa laitella paikoilleen. Rakastan joulua, kun olen nykyään oppinut nauttimaan siitä stressittömästi! Ihanaa joulun odotusta myös Teille kaikille! Huomenna saa avata ekan luukun! 

P.S Olemme jälleen itsenäisiä kirjoittajia omasta halustamme. Vauva-lehden rinnakkaisblogi on siis lopetettu. Ei silti hätää, meinaamme kyllä jatkaa kirjoittamista täällä! :) Ja mietinnässä on ollut myös jonkinlainen jouluarvonta. ;)

6 kommenttia:

 1. Taisitte olla samassa neuvolassa kuin mekin tänään.Ajat oli siellä myöhässä kun eräs kiukkuinen äiti oli 20min myöhässä lapsensa kanssa jolloin se sekotti koko aikataulun."/ ja pitäkää vaan arvontaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan kehitellä jonkun kivan aiheen arvontaan vielä niin, että arvonta suoritettaisiin ennen vuoden vaihtumista, ehkä jopa ennen joulua. :)

   Poista
 2. Oijoi, tahtoo nähdä nuo valmiit joulukortit joita Alarik askarteli! Osaisikohan meidänkin ukko, vähän vajaa 4kk, taiteilla moisia? :) Tervetuloa kurkkailemaan meidänkin meininkiä makkarasukka.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy yrittää muistaa laittaa kuvaa niistä, kunhan ens viikolla otetaan ne kerholta mukaan. Täytyypä tulla vastavierailulle! :)

   Poista
 3. Ompas teidän poika jo iso :) Luna oli toissapäivänä 8kk neukkulääkärissä ja pituutta oli saman verran kuin Alarikilla, painoakin vain 7105g .. Ja sit kuitenkin noilla on nelisen kuukautta ikäeroa niin onhan se ainakin mun mielestä huvittavaa :-D
  Yksi syy voi olla ihan sekin, että minä oon niin pieni(154cm) ja lapsi kasvaa ihan samoja käyriä kuin itsekin olen kasvanut, eli geenejä syyttäisin :) teillä taitaa tulla aika pitkä ukkeli Alarikista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan geenien mukaan menee. :) Me ollaan kuitenkin, A 176 cm ja H 183 cm.

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)