keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lääkärissä

A - Maanantaina kävimme Alarikin kanssa yksityisellä lastenlääkärillä refluksiepäilyn takia. Mentyämme sisään mukavan oloinen naislastenlääkäri tiesi suurin piirten ennen kuin kerkesimme kertomaan, että miksi olimme tulleet. Poika puklasi, ja se oli jojomaista. Refluksioire (kuulemma). Seuraavaksi lääkäri huomasi pikku-A:n tekevän kuolakuplia, ja totesi myös ne perinteiseksi refluksilasten oireeksi. Itsehän olin luullut, että kaikki vauvat kuplivat niin. (Tunsin itseni hivenen huonoksi.)

Kuvailin myös muita havaitsemiani pojan oireita (mahavaivat, rohiseva hengitys välillä, hikkailu monta kertaa päivässä, vetää usein maitoa väärään kurkkuun ja joutuu yskimään, itkuisuutta puklailun jälkeen ja joskus myös ruokailun jälkeen, ei halua syödä vaakatasossa jne.)

Lääkäri oli sitä mieltä, että jonkinasteisesta refluksista on selvästikin kyse, ja siksi seuraavaksi tutkitaankin ph-mittauksella minkäasteinen semmoinen on kyseessä. Ensi maanantaina Alarikille siis laitetaan vuorokaudeksi kurkkuun "lanka", joka mittaa ph:n heittelyä. Sen jälkeen tiedämme sitten lisää, esim. millainen lääkitys tulee olemaan.


Kuplinta ei sentään onneksi tunnu iloista poikaa häiritsevän. :)

Lääkäri myös suositteli (niin kuin myös itseasiassa neuvolatätikin viimeksi), että aloittelisimme maistattamaan Alarikille kiinteitä pikkuhiljaa. Sekin voi joissain tapauksissa helpottaa oireita. Näin siis teemme, kunhan ph-mittaukset on saatu pois alta. Perunaa muussiksi ja äidinmaitoa sekaan. Saatte varmasti kuvia sitten näistä ekoista maisteluista. ;)

Oli kyllä helpottavaa käydä kuulemassa ammattilaista tässä asiassa. Nyt voi rauhallisemmin mielin odottaa tuloksia mittauksesta. 

Kiva ilta tiedossa, kun meillä ihastellaan tänään me&i:n ihanuuksia ja syödään suussa sulavia juustokakkuja isolla porukalla. Mukavaa iltaa myös teille lukijamme!

20 kommenttia:

 1. Nyt saitte selvyyden oireisiin ja oikean hoidon, se on tärkeintä! :)

  Katselinkin jo kelloa että kohta pääsen maistelemaan juustokakkuja ja viettämään vapaailtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3

   Kiitos vielä, että pääsit tulemaan! Koitan päästä myös teille päin. :)

   Poista
 2. Huh, kiva että saitte jonkinlaista selvyyttä pienen vaivoihin! Ihanaa kutsuiltaa teille! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanja <3 Ilta oli oikein ihana! H kertoilee siitä lisää tässä kunhan kerkiää ;)

   Poista
 3. Olen jo jonkinaikaa lukenut ihanaa blogianne, itseasiassa luin jo teidän odotusajan blogia :)

  Nyt viimenään sain aikaiseksi kommetoitua jotakin.
  Tosi hieno juttu että pääsitte semmoisen lääkärin vastaanotolle joka osasi ottaa refluksin tosissaan.:) Se ei valitettavasti oo ihan itsestäänselvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet meitä jo pitkään seurannut. Ja tykkäämme hirmuisesti kommenteista, joten rohkeasti vain enempikin saa kommentoida. :)

   Poista
 4. Mulla tuli mieleeni että eikös sitä apteekista saatavaa maidonsakeuttajaa voisi kokeilla ennen kuin kiinteitä aloittaa koska onhan myös se mahdollisuus että refluksi onkin allergista jolloin voi olla jopa pahempi juttu aloittaa kiinteät liian varhain. Toki kannattaa mennä oman fiiliksen mukaan ja kuunnella lääkäriä myös mutta mun tuli vaan allergisten poikien äitinä moinen mieleeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan huono ehdotus. Kysäisen varmuuden vuoksi neuvolantädiltä vaikka puhelinajalla, että mitä siitä on mieltä. Mutta miksipä ei, kannattaahan sitä ainakin kokeilla. :)

   Kiitos vinkista!

   Poista
 5. Maidon sakeuttaja tai sitten se Nutrilon AR+ maitojauhe. Tämä apteekin maitojauhe toimi meidän pojalla tosi hyvin. Meidän pojan refluksi on todella rajua ja juontaa juurensa vakavasta cp-vammasta. Lihasten/liikuntavamman oireilu on nääs sekin, kun tuo ruokatorvi ei toimi halutulla tavalla. Mutta, maitojauhe tosiaan toimi sillon, kun se riitti ravinnoksi. (Nyt olemme leikkaus jonossa fundoplikaatioon... :()
  Meillä auttoi myös pienessä kohoasennossa nukuttaminen. Sängyn päädyn alle laitoimme muutaman kirjan, alle 5cm?, kohotusta. Lastenlääkäri neuvoi myös, että jos hurjaksi äityy, kuten kipeänä, voi lasta nukuttaa sitterissä.
  Refluksiin oli todella monen kiittämä lääke, prepulsid. Harmiksemme se vedettiin (taas) markkinoilta pois. Prepulsidin lisäksi meidän muksu sai närästyslääkettä, zantacia tai nexiumia.
  Nyt, jos poika suinkin suostuu syömään suun kautta (meidän ravinto menee kaikki avanteeseen, PEG-nappiin), sose todella tekee "tulpan" vatsaan ja vähenti meilläkin pulauttelua. Jopa niin paljon, että rajuimmatkin oksentelut jäivät pois. :)
  Aika korjaa, toivottavasti teilläkin! Tsemppiä siihen body-harso-myllyyn. :) ...täällä piti ostaa toinen pyykinkuivausteline... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä hurjan paljon rankempi refluksi. :(

   Kovasti jaksamista teille! Mutta kuten sanoit, onneksi ajan kanssa helpottaa! :)

   Poista
 6. Kuulette tätä varmasti paljon mutta pakko kommentoida: Alarik on todella suloinen <3 :)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti pojan oireisiin saadaan pian selvyys ja pojalle oikeanlainen lääkitys, joka helpottaa oireita ja itkuisuutta!

  Mä epäilin jossain vaiheessa meidän nyt 3 kk ikäisellä naperolla refluksia lähinnä koska se ärisi öisin, nieleskeli jonkun verran, hikkaili runsaasti ja veti syönnin yhteydessä päätä taaksepäin. Ikinä tämä ei ole varsinaisesti itkeskellyt eikä puklailuakaan ole ollut paljon. Nyt tuo oirelista yllätti, koska meilläkin tehdään paljon kuolakuplia, öisin poika on limainen ja kakoo edelleen välillä maitoa väärään kurkkuun. Ärinää ei kuitenkaan enää juurikaan ole eikä päätäkään väännetä siihen outoon takakenoon syödessä. Kallistun siihen tulokseen, että jonkun sortin refluksia meilläkin varmaan on, mutta ehkä kuitenkin lievää ja lievenemään päin. Toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen kasvaessa ilmeisesti lievempien refluksien oireet helpottavat itsestään. Toivottavasti meillä molemmilla olisi sellaiset tapaukset. Vieläkin odottelemme ph-mittauksen tuloksia, lääkäri ei ole vielä soitellut.

   Jaksamisia myös teidän arkeenne!

   Poista
 8. Meidän tytöllä todettiin refluksi 8ihan vaan oireiden perusteella) 1kk iässä ja oireet poisti täysin se että jätin kaikki maitotuotteet pois omasta ruokavaliosta. Maitoallergia ilmenee usein refluksina joten kyllä suosittelisin sitä teidänkin kokeilla ennen mitään kiinteiden/lääkkeiden aloitusta. Jos vaan motivaatiota on noudattaa maidotonta ruokavaliota (blogissani on siitä parikin postausta)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa mitä lääkäri sanoo, mutta kyllähän tuota maidottomuuttakin voisi kokeilla, jos ei joku muu keino auta ennemmin.

   Täytyypä käydä lueskelemassa blogiasi. :)

   Poista
 9. Voi Alarik pieni. <3 Toivottavasti se ph-lankasysteemi ei ollut pienelle miehelle kamalaa. En osaa kuvitella miten se toimii (mutta mieleeni putkahtelee vaan kuvia keliakia testeistä joissa kurkkuun tungetaan muovinen paksu letku. kammmoittavaa.) mutta varmana tämä Alarikin mittaus ihan erilainen. Kuplat on kivoja! Jea.

  ps. Tuntuu aina niin tyhmälle lukea postaukset (lähes) reaaliajassa voimatta kommentoida niitä heti. Ymmärrätte varmana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ollut mikään paksu putki.

   ps. Ymmärretään. :)

   Poista
 10. http://www.refluksilapset.fi/

  Tuolta vertaistukea...

  VastaaPoista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)