keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Terveisiä sängynpohjalta
A - Viime viikonloppu sujahti nopsaa, kun koulullamme oli avoimien ovien-päivä ja joulumyyjäiset lauantaina. Sunnuntaina huomasinkin jo ensimmäiset merkit lähestyvästä taudista, mutten vielä uskonut sen yltyvän kovin pahaksi. 

Nyt tässä sitten ollaan ties kuinka monetta päivää ihan vuoteenomana. (Päivätkin menneet ihan sekaisin..) Ja tähän asti tuntuu menneen vain pahemmaksi. Jotain perusflunssaahan tämä kai silti on, mutta maihin sekin lyö.

Tällaiset taudit pukkaavat lyömään aikataulut ihan sekaisin ja sekoittamaan huolella suunnitellut päiväjärjestykset ja työtahdit. Tärkeät menot jäävät väliin ja sekös vasta harmittaa. 

p.s. Lukijakysely on päättynyt ja kunhan tästä
tervehdyn järkkäilen teille lupaamani arvonnan!
Terveyttä ei näidenkään harmien uhalla saisi riskeerata, ja kaikesta huolimatta on vain pakko levätä. Vaikkei millään ehtisikään.

Edessä on onneksi pitkä viikonloppu, jospa sen aikana vointi jo paranisi.


Kertokaahan Hyvät lukijamme parhaat niksinne flunssaan!6 kommenttia:

 1. Itse tautihan menee vain sairastamalla ohi, mutta pahimpaan tukkoisuuteen ja kurkkukipuun helpottaa mulla parhaiten äpäkkä tuore inkivääri! Ihan kauheen makuista ja hajuista tavaraahan se on, mutta syömisen aiheuttama kärsimys on nopeampaa ja siten helpompaa sietää kuin pitkä tukkoisuus.

  Paranemisia ja malttia taudin kanssa! Lepääminen on vaikeeta silloin ku kiinnostavaa menoa riittäis, mutta usko pois, kyllä ne hommat odottaa tekijäänsä sairastelun ajan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyypä koittaa inkivääriä viimeistään seuraavassa flunssassa, jos ei H sitten vaikka huomenna jo hakisi sitä tätäkin flunssaa auttamaan. :)

   Poista
 2. Lepoa ja nestettä kurkusta alas :)

  VastaaPoista
 3. Auringonhattu-uute! Kurkkukipuun tepsii, jos sellaisenaan tipauttaa pari tippaa kurkkuun (inha ja suht voimakas maku ja vähän polttelee kurkkua, mutta auttaa), muuten sit veteen laimennettuna. Mun mummolla on myös jokin ihmerohto-resepti, ihan kauhean makuinen juoma, johon tuli ainakin järjettömästi valkosipulia ja hunajaa. Valitettavasti en tiedä tarkempaa reseptiä, joten et pääse testaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkukipua ei enää ole, vaan tuo jäätävä nuha ja pääjumitus. Kiitos silti vinkistä! Täytyy tätäkin kokeilla sitten seuraavan flunssan kanssa. Kyllä niitä valitettavasti tähän talveen mahtuu.

   Valkosipuli on kyllä hyvä rohto näihin tauteihin. Avaa tukkosen nenän (meillä aina flunssan aikana makkarissa pilkottua valkosipulia tungettuna johonkin sukkaan tms), ja tuntuu myös syötynä jonkin verran auttavan.

   Pikku-A tuli eilen kipeäksi, tietty. Ja saa nyt sitten nähdä onko pikkujoulukuntoinen lauantaina. Toivottavasti!

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)