keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Häämatkakertomus

A - Sainpahan vihdoin koottua kollaaseiksi häämatkakuvamme. Niitä tuli otettua aikamoinen määrä, jotenka läpikäymisessäkin vierähti oma aikansa ja julkaistavien päättämisessä toinen tovi. Nyt kuitenkin pääsette näkemään menoa suurenmoisesta kaupungista, jossa lokakuussa vietimme 4 yön honeymooniamme. Voisin palata sinne takaisin, koska vain: ♥ Budapest 

Unkarin pääkaupungin tunnelma on raikas ja keskieurooppalainen. Keskusta on siisti ja liikkuminen julkisilla helppoa ja halpaa (paitsi taksit ovat kyllä Suomen hinnoissa.). Kaupunki on suuri ja katsottavaa paljon, joten emme ehtineet nähdä läheskään kaikkea halumaamme. Joskus täytyy siis vielä palata takaisin.

Ilma lokakuun puolivälissä sattui tällä kertaa olemaan pääosin pilvinen ja lämpöasteita oli päivisin noin 15°C. Meitä se ei haitannut, vaikkei reissussa hellelukemiin päästykään, koska helpompaa oli kierrellä ja katsella, kun ei ollut liian kuuma. Shoppailtuakin tuli oikein kunnolla, kun hintataso oli hivenen Suomen hintoja alhaisempi, ja joissain kaupoissa olivat aletkin jo alkaneet. Myös H innostui kartuttamaan vaatekaappinsa sisältöä pitkästä aikaa.
Keskustasta löytyi monia ihania pikkupuoteja. Ylemmässä kuvassa olen valloittavassa joulukaupassa, joka oli kuin satumaailmasta. Aivan eri maata, kuin Rovaniemen joulupukinmaan turistikrääsähirvityskeskukset. Tällaisista saisivat sielläkin ottaa oppia! Käsissäni olevan pienen nallekoristeen ostin Alarikille tuliaiseksi. Olen ottanut tavaksi, että hän saa joka joulu yhden oman koristeen kuuseen. Tänä vuonna niitä on joulupuuhun laitettavaksi jo kaksi. :)

Alemmassa kuvassa oleva liike oli unkarilaisten suunnittelijoiden töitä täynnä. Meidän piti palata sinne toistamiseen, muttemme koskaan muistaneet. Sinnekkin täytyy siis suunnata sillä seuraavalla reissulla.  
Olen aikamoinen kahvihirmu, ja minulle on erittäin tärkeää, että juomani kahvi on oikeasti hyvää. Reissussa pääsin ensimmäistä kertaa Starbucksiin ja rakastuin. Budapestissa on monta ketjun kahvilaa, ja kävimmekin joka päivä jossakin niistä juomassa parhaita erikoiskahveja, joita olen maistanut.

Helsingin keskustaan avattiin juuri Suomen toinen Starbucks (eka oli Helsinki-Vantaan lentokentällä), ja olenkin jo alkanut suunnitella jotain hyvää syytä poiketa pääkaupungissa. Sisko kyllä varmasti lähtisi siellä kanssani kahville. ;)

Budapestin historialliseen puoleen käytimme yhden päivän kokonaisuudessaan. Linnakukkulan vanhat rakennukset ja muurit olivat mielettömiä arkkitehtuuriltaan ja näkymät alas joelle sekä kaupungin toiselle laidalle olivat henkeä salpaavan upeat. Sää oli utuinen ja harmaa, ja se jotenkin sopi tuohon päivään ja sen historialliseen tunnelmaan.

Viimeiseksi illaksi olimme varanneet pöydän suositusta keskiaikaisesta ravintolasta nimeltä Sir Lancelot. Vaikutuimme paikasta jo heti ovella, kun näimme tarjoilijoiden kantamat jättimäiset ruoalla täytetyt tarjottimet ja tulennielijän, joka esiintyi keskellä ravintolaa. Ruokalista oli vaikuttava, mutta halusimme maistaa vähän kaikkea, joten tilasimme "plate for 2"-annoksen sekä pullon punaviiniä. Viini tarjoiltiin viinilasien sijaan keraamisista käsintehdyistä mukeista. Tarjoilija sitoi ruokaliinat kauloihimme ja kehotti nauttimaan ruoasta keskiaikaiseen tapaan, ilman ruokailuvälineitä. Ruokaa oli p-a-l-j-o-n ja se oli herkullista. Näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka!

Matka oli ihana irtiotto arkeen, vaikka ikävä poikaa olikin. Teki silti hyvää päästä kahdestaan käymään pikkulomalla välillä. Eiköhän me joskus tällainen oteta uusiksikin. ;)

Kaiken kaikkiaan Budapest oli hieno kokemus. Suosittelemme molemmat ehdottamasti!
Oletko Sinä käynyt tai oletko suunnitellut matkaa Budapestiin?

2 kommenttia:

  1. Ihana kaupunki on! Juuri eilen tulimme kotiin 3:n yön reissulta :)
    Joulumarkinat oli upea kokemus ja kaikki ihanat rakennukset.
    Menisimme myös uudestaan

    VastaaPoista
  2. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Näyttää ihanalta paikalta! :)

    VastaaPoista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)