maanantai 18. marraskuuta 2013

Oppimispäiväkirja

A - Saimme viime maanantaina äidinkielen kurssilla tehtäväksi pitää viikon ajan oppimispäiväkirjaa. Jokaisesta päivästä piti laittaa muistiin opitut asiat - ei ollut väliä oliko asia opittu koulussa vaiko vapaa-ajalla, ja lopuksi ne piti koota yhteen. Päätin kirjata ne pohdintana tänne blogin puolelle. Päiväkirjaa oli sinänsä mielenkiintoista pitää, että oikeasti kerrankin joutui miettimään syvemmin: "Mitä olen oppinut tänään?"

Suurimmaksi osaksi se oli helppoa, mutta pariin otteeseen jouduin myös kysymään joltakulta apua. Tuntui, ettei oppimiaan asioita myöskään oikein tajunnut opituiksi, jotkut olivat niin yksinkertaisia ja pieniäkin juttuja.

Parina päivänä unohdin tehdä muistiinpanoja, ja kun seuraavana päivänä yritin muistella asioita, joita edellisenä päivänä olin oppinut, oli se jo huomattavasti vaikeampaa. Onneksi muistelutkin kuitenkin tuottivat tulosta, kun alkoi pohtimaan, mitä kaikkea sen päivän aikana oli tehnyt.


Oppimispäiväkirjani

11.11.13 Yritteliäs maanantai (erikoiset otsikoinnit kuuluvat tehtävänantoon)

- Pidimme yrittäjyyskurssilla parin kanssa pienen esitelmän aiheesta avoin yhtiö. Tutkittuamme asiaa, totesin sen olevan sen verran epävarman oloinen yritysmuoto, ettei ainakaan sellaista kannata alkaa itse koskaan perustamaan. Parempiakin vaihtoehtoja on. Opin muiden esitelmistä myös millaisia yritymuotoja ovat kommandiittiyhtiö ja toiminimi.

- Maanantaina opin myös, että ihmissuhdetaitoni ovat rajalliset, eikä kaikkien kanssa voi tulla toimeen hyvin, vaikka kuinka haluaisi.12.11.13 Mietteliäs tiistai

- Tänä opiskeluvuonna mappini ovat olleet aiempia vuosia sekasortoisempia (ei ole ollut muka aikaa pitää niitä järjestyksessä), ja irtonaisia papereita on siellä täällä. Tiistaina kyllästyin siihen, koska tuntui, että kaikki opiskeluun liittyvä on aina eri paikassa kuin minä itse. Päätin alkaa pitää paperit taas järjestyksessä. Se helpottaa opiskelua.

- Hokasin, että voin tehdä muistiinpanoja suoraan älypuhelimeni, koska siinä on kätevä Office-ohjelmisto.

- Luokkatoverini vetämällä lyhytkurssilla opin tekemään sytykeruusuja.


13.11.13 Väsynyt keskiviikko

- Opin, ettei minusta olisi toimistotyöläiseksi. Jouduin viettämään koko päivän tietokoneluokassa, eikä se sopinut minulle ollenkaan.

- Meille opetettiin servettimallin tekoa Photoshopilla tietotekniikan tunneilla. Sen lisäksi opin lisää kuvankäsittelyohjelman käyttöä omin päin kokeilemalla.


14.11.13 Suunnitelmat uusiksi - torstai

- Käsitin torstaina laajemmin sen mitä meille koko ajan jankataan; suunnittelutyö muuttaa edetessään muotoaan. Usein paremmaksi mitä enemmän sitä hioo ja muuntaa. Pitää kuitenkin myös osata lopettaa oikeassa kohtaa.

- Photoshop tuli entistä tutummaksi.

Tampereen käsityömessuilta, Sammallampaan pisteessä oli suloisia huovutettuja kettuja. <3

15.11.13 Messuperjantai

- Kun lähtee reissuun, täytyy olla mukana kaikkea mahdollista tarpeellista. Pitäisihan sitä osata varautua kaikkeen, kun lapsenkin kanssa siihen on jo opetellut. Itseään ei näköjään silti osaa samanlailla ajatella.

- Messukeskuksissa ruoka maksaa maltaita!

- Pienyrittäjän arki ei ole helppoa.

Leppoisa lauantai.


16.11.13 Laiska lauantai

- Poika ei osaa enää nukkua rattaissa päiväuniaan, vaikka olisi kuinka väsynyt. 

- Hyvä peitto voi vaikuttaa unenlaatuun! (Käytiin ostamassa vihdoin uusi ihana untuvatuplapeitto entisen jo ihan lirmuksi menneen tekokuituisen tilalle.)

- Välillä on hyvä vain levätä.17.11.13 Myrskyinen sunnuntai

- Siivouksen voi tehdä kerran viikossa, jos ei useammin jaksa/ehdi. Tärkeämpää on viettää aikaa perheen kanssa

- Jos menee myrskyn aikana frisbeegolfaamaan siitä voi kehittää ihan kokonaan uudenlaisen lajin. 

- Myrskynkin aikana voi paistaa aurinko hyvin kauniisti. <3

6 kommenttia:

 1. Täähän oli kiva. (: Eihän sitä edes tiedä mitä on oppinut, ellei asiaan paneudu!

  VastaaPoista
 2. Aloitin noin viikko sitten lukemaan 9 kuukautta miehen silmin blogia ja jatkoin tällä. Jäin niin koukkuun, että luin viikossa aina iltaisin, ennen nukkumaan menoa teidän viimeiset pari vuotta :) itselläni on reilu 3kk ikäinen poika ja innolla odotan, että pääsee Alarikin ikään.

  Kiitos ihanista blogeista, jään ehdottomasti seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kun ihana kommentti! Tuli tosi hyvä mieli tästä, kiitos! :)

   Hienoa, että olet löytänyt seuraamme, toivottavasti viihdyt jatkossakin. Ja kivat kommentit ovat oikein tervetulleita jatkossakin. Niistä saa mukavaa lisäpontta kirjoittamiseen. :)

   Poista
 3. mulla on nyt mennyt ihan ohitse, mitä sie opiskelet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelen tekstiiliartesaaniksi toisella asteella, joten koulutukseemme kuuluu jonkin verran myös perusaineita (äikkää, matikkaa jne) alaan liittyen. :)

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)