tiistai 26. helmikuuta 2013

007

A - Melkein meinasi unohtua, että poikanenhan dingasi (Jep, minäkin olen joskus pelannut WoWia hiukan aikaa, voitteko kuvitella!) 7 kk viime viikolla. Neuvolaa ei tässä kuussa ole, joka taisi sekoittaa minut niin pahanpäiväisesti, että meinasin unohtaa tämän päivityksen. Seuraavan kerran mittoja saadaan lääkärineuvolassa pojan ollessa hiukan vajaa 8 kuukautta.

Pakko oli laittaa tämmöinen myrtsikuvakin välillä. Ei sitä aina voi olla hymytuulella!
 7 kuukauden ikäinen Alarik:
 • Syö viisi ateriaa päivässä (lähes samantyyppisesti kuin 6kk-postauksessa), jonka lisäksi tietysti maitoa. Imetys jatkuu edelleen.
 • Nukahtaa klo 19.30-20:30 nykyään pääosin todella helposti. Iltamaito sohvalla, ja sitten vain viedään omaan sänkyyn ja sinne pikkumies nukahtaa. <3 Kyllä kannatti opettaa, vaikka siihen viitisen hankalampaa iltaa menikin. :)
 • Liikkuu nopeasti kierien ja akselinsa ympäri. Nostaa itseään ylöspäin pitäen käsillä kiinni esim. rahista. (Ei tosin polvillaan. Ei ole vielä hokannut niiden hyötyjä.)
 • On oppinut taputtamaan käsiään yhteen. Aikas kauan musiikin tahdissa on jo taputeltu kaikkea mahdollista (lattiaa, pöytää jne). Omilla pikkuisilla marakasseillaan osaa myös soittaa taitavasti.
 • Kaipaa jo hieman vaativampia leluja. Pikkuvauvojen jutut eivät vaan enää kiinnosta. Leluista parhaimpia olisivat kaukosäätimet, kännykät, näppäimistö jne, mutta kyllä paholaiskoira ja mummon kirpparilta löytämä pomppaavat eläimet-lelukin kuuluvat suosikkeihin.
 • Uusia tavuja pulpahtelee ulos suusta vähän väliä. Pä-pä-pää ja mammam-maa ovat uusimmat. Väsyneenä pikkuinen huutelee tuota mammam-maata. Voisikohan se tarkoittaa maitoa tai äitiä?
 • Kikattaa hurjasti monia hassuja juttuja, esimerkkinä kylkien pusuttelu ja kasvoille puhaltaminen. Myös EI-sana kirvoittaa ilmoille hersyvän naurun. Luulin omaavani paremmin auktoriteetin. ;)
 • Yrittää leikkiä serkkujensa ja muidenkin kavereidensa kanssa. Otteet ovat edelleen aika rajut, joten vahtimista riittää.
 • Ei omista vielä(kään) yhtään puhjennutta hammasta. Nuo neljä kulmuriahan ovat pullistelleetkin ikenistä ja aiheuttaneet kipuilua vasta joulukuusta asti. *ärrinmurrin*
"Päpäpääääää.."
Yhteinen uusi harrastuksemme pojan kanssa, Tanssitan vauvaa-kurssi, on osoittautunut pikkumurulle hyvin mieluisaksi. Tunnilla äidit tanssivat erilaisten biisien (lastenlauluista klassiseen ja kaikkea siltä väliltä) tahdissa vauvat sylissä. Pikkuiset riemuitsevat äitiensä läheisyydestä, kasvattavat alkavaa musiikin tajuaan ja saavat sopivasti pientä virikettä. Kohta lähdemmekin matkustamaan bussilla kurssille. :)

Alarik vaikuttaa musikaaliselta, ja siksi ajattelinkin koittaa, jos toisena harrastuksenamme voisi olla muskari. Sitä menemme testaamaan huomenna!

Niin maireaa poikaa. Mitäköhän mahtaa olla mielessä?
Ja otsikkohan ei viittaa tekstissä mihinkään. Hämy! :P Tosin katottiin me tuossa yksi ilta se uusin Bondi, melkein nukahdin. ;) Tykkäättekö action-leffoista? Pahana tapana itselläni on tylsistyä niin kovasti niitä katsoessa, että silmät eivät millään pysy auki. Olen siltä osin rikki.

16 kommenttia:

 1. Mukavia kuulumisia ja muikeita ilmeitä pikkumiehellä!

  Hienoa että illat ovat helpottaneet! Meillä on tarkoitus pikkuisen vielä lisätä päiväruokailujen määrää ja sen jälkeen jättää yösyötöt kokonaan pois. Lapsentahtisesti toki, jos pienellä on selkeästi kiljuva nälkä niin en ala väkisin rääkkäämään, mutta tavoitteena olisi ne ehjät yöt 7 - 8 kk ikään mennessä.

  Eipä ole action-elokuvat minukaan mieleen. Juoni on usein aika köyhä, koska puolet elokuva-ajasta ja budjetista on käytetty special-tehoste-lopputaistelukohtauksiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä ja onnea yösyöttöjen poisjättämiseen! Ei välttämättä ole helpooa, mutta kyllä varmasti vaivan arvoista.

   Illat ovat tosiaan helpottuneet, mutta nyt taas hiukan yöt vaikeutuneet, kun ne kulmurit sieltä hitaasti työntyvät ulospäin ja ovat ilmeisesti tosi kipeät. :/ Saisivat puhjeta jo!

   Poista
 2. Vauvat joka puolella maailmaaääntelevät samalla tavalla (eikö olekkin ihmeellistä?), mutta eripuolilla maailmaa vanhemmat antavat vastakaiun sille mitä se äänne lapselle tulee tarkoittamaan. Esimerkiksi kun pikku-A nyt toistaa sitä mamamaata, ja ajattelet hänen tarkoittavan maitoa, tarjoat sitä hänelle ja sanoitat maidon, hän alkaa käyttämään äännettä tarkoittamaan juuri niin kuin olet sen sanoittanut.
  Muualla, "mamma" ääne kohdistetaan taas Mammaksi, eli äidiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoititpa viisaasti! Ja puhut kyllä totta, eipä kyllä käynyt mielessänikään ajatella näin pitkälle. Pistän sen piikkiin, että on nyt tässä kaikessa univajeessa yms. kauhean vaikea ajatella edes normaaleja asioita, saati sitten pohtia syvällisemmin jotain. ;)

   Poista
  2. Tämä oli kyllä mielenkiintoinen fakta, ja samalla yksinkertaisuudellaan erittäin järkeenkäypä. :)

   Poista
 3. Gz for the ding! :P
  Ihana Alarik. <3

  VastaaPoista
 4. Ahhahaa! Paholaiskoira! xD Meillä on kans toi, sen nimi on kyl vaan Rekku. Mut Rekku meinas aikanaan jäädä Barcelonan lentkokentälle, luulivat kai että siihen on piilotettu pommi tai jotain, kun ajelivat sitä läpivalaisun läpi moneen kertaan ees taas tosi epäluuloisen näköisenä. Kunnes joku nainen tuli sieltä turvatarkastuksen puolelta selittämään äijille jotain et "plays musica" ja osoitteli 1-vuotiasta tyttöämme rattaissa. :D Muut matkustajat lentokoneessa olis kyllä ehkä arvostaneet, vaikka oliskin jäänyt turvatarkastukseen koko Rekku.
  Mut siis tää on loistolelu, sillä leikkii vielä 4-vuotiaskin, ja siellä lentokoneessa siitä oli viihdettä moneksi tunniksi myös 16-vuotiaille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella kuinka ihmeissään ne on olleet "Rekustanne" turvatarkastuksessa. Sillä on selässä kuitenkin se aikomoinen koneistomötikkä. :D Onneksi pääsitte kuitenkin lennolle!

   Poista
 5. Kiitos ihanasta blogista!
  Mä vietän päiviäni vielä "vasta" kuukauden ikäisen tyttömme kanssa, mutta olen jo alkanut miettimään, että mihin kaikkiin kerhoihin ym. aktiviteetteihin sitä vois jonkin ajan päästä mennä. Eikös se 3 kk ole aika yleinen aloitusikä moneen kerhoon? Missä kaikkialla te täällä Turussa käytte ja koska niitä voi alottaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, että tykkäät! :)

   Onnittelut pikkuisesta! Teillä on edessä niin ihania aikoja, jotka menevät tuhottoman nopeaan ohitse (Tiedän, että tätä kuulee jokasuunnalta, mutta kun se vaan on niin totta!).

   Me olimme nopeasti liikenteessä, ja lähdimme oman asuinalueemme esikoisvauvakerhoon (näitä harvinaisen vähän Turussa) jo, kun Alarik oli vasta 3 viikkoa vanha. :) Sitä kävimme koko viime syksyn ja talven, ja nyt käymme samassa paikassa avoimessa alle 2 vuotiaiden perhekerhossa. Yksi ainoista asioista tulevassa muutossamme harmittaakin, että tämä kerho jää sitten. Täytyy etsiskellä uudelta asuinalueelta joku uusi sitten, toivottavasti siellä päin on. :)

   Luulen, että tuo 3 kk ikäraja on lähinnä niissä liikunnallisemmissa harrastuksissa hyvä. En näe syytä, miksei muihin kerhoihin tai vaikkapa muskariinkin, voisi jo pienemmän kanssa tulla.

   Poista
 6. Grats Alarik!

  Ihana blogi teillä myös. :)

  VastaaPoista
 7. Ne ovat kyllä yhdet suosikeistani. :) Ostin ne uutena me&i:n viime syksyn mallistosta. Nyt niitä onkin jo vaikeampi löytää, kun uutena ei enää saa. Facebookissa sellaisesta ryhmästä kuin Sydänpyllyt, saattaa löytyä. Se on fb-kirppari pelkästään miikkareille. :)

  VastaaPoista
 8. Oho, onko muka kulmahampaat mitkä pullottaa? Ne kun taitaa useimmiten tulla viimeisenä.. Ettei olis kakkos etuhampaat? No jokatapauksessa, Alarikista tulee ihanan näköinen pikku vampyyri, jos puhkoo eka nuo kakkoset(tai kulmurit) eikä ykkös etuhampaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne taitaa ne olla, kolmannet rivistössä. En nyt aivan varmasti voi mennä sanomaan, ennen kuin sieltä putkahtavat. Tulen sitte kyllä kertomaan. ;D Pikkuvampyyriä odotellessa! <3

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)