maanantai 11. helmikuuta 2013

Kysymyshaaste

A - Saimme Pienen menninkäisen elämää-blogista haasteen. Siinä oli kivat kysymykset, joiden ajattelin valottavan meitä ja elämäämme taas hiukan lisää teille! Olemme vastanneet näihin toisiemme vastauksia ensin näkemättä. Kysymyksiin vastattu jo viime viikolla, nyt saimme vasta keksittyä omat kysymykset, joten siksi julkaisu vasta nyt. ;)

A ja H

1. Mitkä/millaiset asiat tekevät sinut erityisen iloiseksi?

Pojan hymy, nauru ja päristys, tietysti. Ne meidän omat jutut, H:n kanssa, joita voimme nauraa, niin ettei kukaan muu ymmärrä mistä on kyse. Ystävän kanssa hassuttelu. Laulaminen, jossain paikassa, jossa on akustiikka kohdallaan. Oikein hyvän kirppislöydön tekeminen. 

Poikani, ja kihlattuni. Perhe ja sukulaiset. Ystävät. Kaunis päivä luonnossa. Muistot. Haaveet. Onnistumiset.

Joka kerta kun silmät alkavat tuikkia ja hymy leviää pienen kasvoille, päiväni paranee entisestään. :) -A
2. Tämän hetken lempikappaleesi?

Kuuntelen tällä hetkellä aivan liian vähän omaa musiikkia. En muista, ehdi, jaksa. Pääsääntöisesti meillä soi siis joko H:n musakit taikka Rajattoman lastenlevy. Jälkimmäinen on kyllä yllättävän hyvää kuunneltavaa, ja poika rakastaa niitä biisejä! Mainitsen tähän siis vain jonkun joka ekana mieleeni juolahtaa: Sara - Yhtenä iltana.

Tällä hetkellä lempibiisin paikan vie upea sävellys bändiltä In Mourning kappaleellaan Colossus. Ruotsalaista progressiivista death metallia, ihan vain varoitukseksi. ;)

3.Viimeisin ärsyttämään alkanut asia?

Kissat tunkivat aamulla makkariin, kun H toi pojan takaisin viereeni ja lähti koulutukseen. Se ärsytti, koska ne eivät saa sinne tulla, ja olin hyvin väsynyt (herätyksiä yöllä taas MONTA). Myöhemmin noustuani ylös, huomasin niiden ruoka- ja vesikippojen tyhjentyneen yön aikana täysin. Siitä johtuen ne sinne makkariin yrittivät tunkea. Tuli aika paha mieli. Höntit eivät tajunneeet pyytää ruokaa ja vettä H:lta, vaan yrittivät tulla laumanjohtajansa luo siitä kertomaan. Noh, kissojen paijaus (ja sen ruoan ja veden saanti) paransi kaikkien osapuolten mielet lopulta. :)

Heräsin tänään harvinaisen pahaan närästykseen, jota on jatkunut pitkin päivää. Päättelimme rakkaan sairaanhoitajasiskoni kanssa, että eilinen uintirääkki on saattanut antaa närästykselle lisäpotkua. Nyt on aika siis jättää muutamia tottumuksia (tuoremehu,ruisleipä) ja pienimuotoinen addiktio (kahvi!) pois elämästä.

4. Millaisista kirjoista pidät erityisesti?


Fantasiakirjallisuus on ykkönen. Tykkään myös historiallisista romaaneista ja joistain scifi-tyyppisistäkin. Romanttiset menevät myös, jos ne ovat hyvin kirjoitettuja, eivät täyttä liipalaapaa.

Fantasiakirjallisuus myös täällä ehdoton ykkönen. Historialliset romaanit, jotka käsittelevät viikinkiaikaa, keski-aikaa tai jotakin vielä vanhempaa toimivat myös. 

5.Museo vai klassisen musiikin konsertti, miksi?


Museo, arvostan taidetta suuresti, vaikken sitä kovin paljoa ymmärräkään. Tosin myös konsertti kelpaisi, mutta nyt on enempi museo-olo.

Aika paha. Viihdyn kyllä museoissa, koska sieltä voi bongata paljon kaikkea vanhaa kädentaitoa, ja varsinkin ruotsin puolella on mahdollista nähdä viikinkiaikaista matskua. Toisaalta musiikin laajana kuuntelijana, olisi upeaa joskus nähdä eeppinen klassisen musiikin konsertti. 


Fiskarssin kevät-12. <3
6. Mikä on lempivuodenaikasi? Miksi juuri se?

Kevät. Olen pirteimmilläni, kun aurinko alkaa paistaa vihdoin kunnolla. Luonto herää pitkän talven jälkeen ja vihreää alkaa pursuilla tienpenkoista ja puiden oksista. Olen kevään lapsi, ja sen kyllä minusta huomaa.

Kevät. Tiedättekö sen hetken, kun pysähdytte paikoillenne kasvot kohotettuna kohti aurinkoa. Muisto lämpimästä palaa taas mieleenne lupaillen kesää. Valon paljous räjäyttää tajunnan, ja tiedät talven väsyneisyyden vihdoin väistyvän. Kuulet vain ne kaksi ääntä, joilla tähän aikaan vuodesta on merkitystä. Lintujen viserrys, ja jään sulaamisesta aiheutuvat tasaiset tip-tip-äänet. Luonto herää, ja elämä palaa kaikkialle. Kaunista! :)

7. Jos saisit valita paikan, jonne muuttaisit loppuelämäksesi (tai vähintäänkin kymmeneksi vuodeksi), mikä se olisi?


Asuisimme Turun ja Uudenkaupungin välimaastossa sijaitsevalla pikkupaikkakunnalla, jossain siellä ihan maalla. Sellaisella peltojen keskellä olevalla "saarella" olisi  punainen pitkätalomme, kanala ja pari muuta lisärakennusta (työtiloja meille tietty!). Pihassa olisi vanhoja suuria koivuja pari, ja toisesta niissä roikkuisi keinu. Metsänkin pitäisi olla suht lähellä, jossa olisi tietysti niitä hyviä kiipeilypuita. Merelle ei saisi olla kovin pitkä matka, muttei kuitenkaan ihan kävelymatkan päässä tarvitsisi olla, jotta lapset eivät siellä alituiseen juoksisi. Puutarha olisi vanha, siellä olisi omenapuita, luumupuita, kirsikkapuita, monenlaisia marjapensaita ja sen laidalla olisi pieni vihannesmaa. 

Kuvitelkaa itsenne istumaan metsänlaidalla olevan punaisen talon kuistilla. Pihamaan oikealla laidalla on pitkä rakennus, josta kuuluu kanojen juttelua. Vanhan rakennuksen toisesta päästä kuuluu päivisin alasimen kilkettä. Pihan vasemmalla sivulla on vanha pelto, josta pieni osa on otettu käyttöön juuresten kasvatukseen. Pienen siistin pellon vieressä on kasvihuone. Taloamme vastapäätä tervehtii merenranta, jonne vanha ruohotupsuin varusteltu tie viettää. Rannassa olevassa rakennuksessa on sauna, ja pieni vaja, jossa säilytän kalastusvälineitäni. Laituriin on kiinnitetty vanha soutuvene. Suuret ovat haaveet, mutta ilman haaveita en ole mitään. :)


Näin lähelle unelmataloa pääsimme duplojen kanssa yhtenä iltana.


8. Oletko taikauskoinen? Jos olet, miten?

Hiukan. En kyllä oikein osaa määritellä miten, joskus vain tulee sellainen olo.

En oikein tiedä. Ehkä uskon hieman karmaan. Hyvät teot palkitaan, ja pahat rangaistaan.


9. Mitä odotat juuri nyt kaikista eniten?

Elokuisia häitämme. <3

Vaimo ois ihan jees. ;)


10. Suurin unelmasi?

7. kysymyksessä vastasin osaan suuresta unelmastani. Loput siitä ovat: Ihana yhteinen elämä tulevan aviomieheni kanssa. Monta suloista lasta, ja lastenlapsiakin sitten joskus! Toiseksi suurin unelma olisi valmistua muotoilijaksi vielä joskus. 

Unelmaani vastasin jo kysymyksessä 7. Voisin kuitenkin lisätä siihen vielä pari tärkeää asiaa. Tahdon kaikkein eniten, että onnemme A:n kanssa kestää elämämme loppuun asti. Toivon Alarikille sisaruksia, ja terveyttä rakkailleni.


11. Jos tietäisit huomisen olevan viimeinen päiväsi, mitä tekisit?

Olisin rakkaideni kanssa.

Ehkä niin kuin isäkin. Ajaisin meren rantaan, ja katselisin sitä. Suurimman osan päivästä olisin kuitenkin perheeni kanssa.11 Kysymystä:

1. Koska olet viimeksi nauranut vedet silmissä, miksi?
2. Paras kirpputorilöytösi?
3. Milloin viimeksi nukuit muualla kuin kotona? Missä ja miksi?
4. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
5. Mitä sinulla on aina mukanasi, jos ei lasketa avaimia, lompakkoa ja puhelinta?
6. Suosikkisi nettikaupoista?
7. Minne siirtyisit, jos saisit mahdollisuuden käyttää aikakonetta?
8. Mikä kirja sinulta on jäänyt kesken?
9. Missä näet itsesi 10 vuoden päästä?
10. Mieleenpainuvin lapsuusmuistosi?
11. Suosikkiruokasi?

Näille blogeille lähtee haasteemme,

Aurinkoinen Toivoni
Yhdessä, yhtenä.
Ketustelua
Uuden elämän alkeet
Lankahommia


4 kommenttia:

 1. iihanaa kuulla, että jotkut muutkin tahtovat kanalan kuin mie! noh, onneksi kesällä 2014 näillä näkymin olisi kanalauma pihassa kopsuttelemassa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat rules, varsinkin niiden munat. Aamiainen ei ole täydellinen ilman jossakin muodossa valmistettua kananmunaa. :D

   Kuulostaa hyvältä! Meillä menee vielä vähän pidemmän aikaa, mutta jonakin päivänä.. :)

   Poista
 2. Olen teidän blogia jo pitkän aikaa lueskellut, mutta nyt tuli mieleen asia joka pakko ihan kommentoidakin. Onko H käynyt koskaan Oslosta löytyvässä Viikinkilaivamuseossa? Ihan näyttäviä paatteja sieltä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole, vielä. Haaveissani on kiertää vähän enemmänkin pohjoismaita, ja käydä katsomassa/ottamassa vaikutteita viikinkiaikaisista nähtävyyksistä. :)

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)