perjantai 19. huhtikuuta 2013

Onni-puurot

A - Saimme jo jonkin aikaa sitten Valiolta testattavaksi vauvoille suunniteltuja Onni-puuroja. Kerronpa niistä lyhyesti, vaikka siihen ei ole velvoitettukaan. :) 

Makuja on viisi erilaista vaihtoehtoa ja mausta riippuen niille on suosituksena aloitusiät 5-8 kk. Puurot ovat lisäaineettomia ja ne on valmistettu Suomessa. Myös allergisia on ajateltu, sillä niistä löytyy maidottomia vaihtoehtoja.

Koko perheemme suosikkimauksi nousi ehdottomasti Viljaisa puolukkapuuro. Vaikka Alarik päämaistaja toki olikin, niin pitihän meidänkin H:n kanssa toki arvioida puurot. Tylsimmältä maistui 4 viljan puuro.


Puuro on pakattu kätevään tetraan, joka aukeaa helposti. Yksikköhinta tetralle nousee aika korkeaksi, hiukan päälle euroon. Kotioloihin emme näitä osin sen vuoksi ostaisi, mutta reissussa ovat kyllä käteviä. Esimerkiksi Vierumäen minilomalla meillä oli näitä testipuuroja matkassa.

Ainoa selkeä miinus, joka täytyy antaa on  puurojen vetelyys. Pienessä vauvalusikassa oli hyvin vaikea saada puuro pysymään siihen asti, että sen sai päätymään lapsen alati heiluvan pään suuhun. Perinteisessä pikkulusikassa puuro pysyi paremmin. 4 viljan puuro oli näistäkin valitettavasti surkein. Jouduin tarkistamaan purkista, että olihan se varmasti nyt puuroa eikä velliä.

Pääosin meille jäi kuitenkin hyvä kuva puuroista, ja ehkäpä niitä joskus tulee ostettua. Reissuun nyt ainakin. Se hyvä puoli täytyy vielä mainita, että nämä olivat ihan hyvän makuisia huoneenlämpöisinäkin. Eli toimivat hyvin esim. hotellihuoneessa, josta ei löydy mikroa.


22 kommenttia:

 1. Mekin ollaan noita puuroja testattu, kylmänä pysyisivät lusikassa, vaan lämmitettynä saavat myös tunteet kuumenemaan. Nimen voisivat vaihtaa velliksi, koska vaikuttaa siltä että tuote on tarkoitettu pullosta nautittavaksi.

  VastaaPoista
 2. Minä oon muidenkin kuullut valittavan tuosta, että puurot oli liian löysiä. Mä en tosin huomannut tuollaista ongelmaa, kun me noita puuroja testattiin. Jos ne on välillä löysempiä kuin sitten taas joskus muulloin? Hmmphm. Jännä. Mutta sama suosikki meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin hassua, että osa huomaa löysyyden, mutta osa ei. Voisiko kyse ollakin siitä, että jotkut ajattelevat puuron yleisesti olevan löysempää kuin toiset. Ehkä. :)

   Poista
 3. Meillä on koklattu vaan tuota vadelmaa ja tuloksena yökkimistä ja kakomista, olisivat varmasti käteviä jos tuolle jätkälle kelpaisi. Kilpailijan vastaava hedelmävalmispuuro on pari kertaa uponnut hieman paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei A teillä välitä. Kaikilla on niin oma makunsa, pienestä pitäen. :)

   Poista
 4. Meilläkin syödään näitä aamuin illoin. Yhdestä paketista riittää kolmeen kertaan. En ole ajatellut, että olis kallis... Me kun ollaan maitorajoitteisia niin on ne kaks vaihtoehtoa, puolukka ja mustikka-vadelma. Molemmat on musta tosi hyviä, enkä ole huomannut tota löysyysongelmaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, ajattelen kalliina tuota siksi, että meillä poika vetäsee sen koko purkin yhdellä aterialla. ;)

   Mutta teidän tapauksessa ei ole kyllä niin kallis vaihtoehto, ja on kyllä hyvä, että niitä on maidottomia. :)

   Poista
 5. Testattiin myös Onnipuuroa kun postissa tuli sopivasti puurojen aloittamisen aikaan ja parit aiemmat kerrat neiti oli oksentanut hiutaleista tehdyn. Hyvin maistui, tosiaan aika vetelää kyllä.. Ostin sitten reissuun vastaavaa edullisempaa ja huomasin että niissä oli lisättyä sokeria.. Nyt en muista onko Onneissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni lueskelin jostain päin Valion sivuja, ettei Onni-puuroissa pitäisi olla lisättyä sokeria. :)

   Poista
 6. Meillä ollut itsellä lähinnä käytössä neljän viljan puuro aiemmin ja löysyyteen tuntui auttavan kunnon ravistelu ennen tetran aukaisemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä koittaa tuota, jos uskaltaudun vielä joskus sitä ostamaan. ;)

   Poista
 7. Et sitten sit julkaissut mun ei niin mairittelevaa kommenttia noista puuroista? Osuko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Blogissamme ei ole kommenttien erillistä hyväksyntää vaativaa asetusta päällä, joten kaikkien kommenttien pitäisi tulle perille. A ei myöskään ole tietoinen mistä on kysymys. Ehkä kommenttisi uupuminen johtuu jostain muusta syystä, kuten vaikka selaimen sekoilusta?

   Poista
  2. Tosiaan, niinkuin H jo kerkesi tähän kommentoidakin, me emme näe kommentteja etukäteen.

   Mielipiteet näistä ovat varmasti monenlaisia, eikä se minulta ole pois, jos joku ei niistä pidä. :)

   Poista
 8. Me odotettiin, että 8kk alotettava puuro olisi ollut vähän paksumpaa ja karkeampaa, mutta sekin oli samaa sosetta kun muutkin, myös muilla merkeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä voisi kuvitella. Ehkä kannattaa alkaa pikkuhiljaa siirtyä perushiutalepuuroihin, jos vain ne omalle lapsoselle kelpaavat. Meillä eivät kelpaa millään. :/ Siksi vielä käytämmekin niitä Muksun ja Piltin jauhepuuroja. Kaipa sitä kerran viikossa vaikka voisi koittaa tavishiutaleita. Jos poitsu pikkuhiljaa tottuisi vaikka. :)

   Poista
  2. Mä oon kuullut, että jotkut pienentää jollain sauvasekottimella tms normihiutaleita, että saa vähän karkeutta. Toimivuudesta en osaa sanoa kun meidän ukkeli on aina syönyt peruskaurapuuroa ongelmitta.

   Poista
  3. Siirtymävaiheeseen kannattaa sekoittaa jauhe- ja hiutalepuuroa sekaisin. Ensin enempi jauhetta ja vain vähän hiutaleita, sitten vauvan totuttua suutuntumaan voi alkaa lisätä hiutalepuuron osuutta. Toimi ainakin meillä! :)

   Poista
 9. Lämmitystapa onkin muuten varmaan syy löysyyteen.. Me lämmitetään vesihauteessa ja puuro ei löysty mun mielestä juurikaan siitä mitä se on huoneenlämpöisenä. Mikro varmaan kuumentaa ja löysentään enemmän..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, enpä ole koittanutkaan vesihaudetta. Kiitos kovasti vinkistä! Tämä tapa otetaan ehdottomasti käyttöön, jos näitä puuroja reissuun tulee ostettua. :)

   Poista
 10. Meillekin eksyi testipaketti tuota omena-kauraversiota. Tuote ei saavuttanut mainittavaa menestystä testiryhmän parissa. Ilmeisesti koostumus oli liian liisterimäinen ja hankalasti nieltävä. Tai siltä se ainakin näytti, kun testaaja sitä suussaan pyöritteli :D. Joka tapauksessa ei tullut meidän reissuruokailun pelastajaa tästä :(. Onneksi Muksun jauhepuurot on maistuneet paremmin, varsinkin marjoilla tai hedelmällä terästettynä.

  VastaaPoista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)