maanantai 17. kesäkuuta 2013

Pompom!

A -  Eilen oli yksi virallisista askartelupäivistä. Olen määrännyt itseni pitämään nyt kesällä kerran viikossa yhden virallisen sellaisen, jotta ei sitten loppukesästä tulisi niin kiire kaiken kanssa. Meillä on kuitenkin tulossa se Lapin lomakin, jonka aikana ei välttämättä niin paljoa tule mietittyä hääjuttuja. Tosin vieraiksi serkkuni häihin menemme sen aikana. Siitä tuleekin kivaa! <3


Eilisessä askarteluohjelmassamme oli Pompomien tekoa. Löysin niihin aivan mahtavan ja yksinkertaisen ohjeen Esmeralda's blogista. Yhteen palleroon tarvitaan silkkipaperia yksi paketillinen. Sen hinta on ostopaikasta riippuen 0,50-1,99 €. Halvimmalla sitä sai Tigerista, jossa oli tällä hetkellä harmillisen suppea värivalikoima. Kalleimpia silkkipaperit olivat Sinooperissa. Siellä oli kuitenkin parempi väriskaala, mutta sieltäkään en löytänyt yhtä etsimääni väriä, eli kirkkaanpunaista. Jos jollakulla tulee sellainen vastaan ,vinkatkaahan! Täytyy kyllä vielä koluta nettikaupat.


Näiden ihanilta kukkasilta näyttävien pallojen teko oli kyllä uskomattoman helppoa ja nopeaa. Niistä saa rykelminä upeita katseenvangitsijoita juhlatilaan. 

Valkoisia Pompomeja teimme testiksi voipaperista. Sekin onnistui, ja niistäkin tuli oikein nättejä. Voipaperia oli vain hiukan raskaampi käsitellä, se kun on jonkin verran silkkipaperia paksumpaa. 

Tein myös yhden testipallon kaksivärisestä kuviollisesta silkkipaperista, jota ostin Tigerista. Se on tulossa Alarikin synttäreille koristeeksi. Täytyy tehdä sinne vielä pari hauskan väristä palloa lisää. :)



En voi olla hehkuttamatta tuota Tigeria vielä lisää! Olen löytänyt sieltä niin paljon kivoja juttuja pojan tärkeää 1-vuotisjuhlaa varten erittäin edullisesti. Kannattaa käydä tsekkaamassa, jos on juhlia tulossa ja koristusta tarvitaan. :)


Yhden päivän aikaansaannoksemme ovat yllä. Jottei tulisi säilytysongelmia, teen luultavasti ainakin osan seuraavista Pompomeista vain puolivalmiiksi asti. Seuraavana askartelupäivänä vuorossa onkin jotain aivan muuta! ;)

p.s Nämä kuvat on otettu uudella puhelimellani Samsung Ativ S:llä. Siinä on ihanan hyvä kamera vanhaan "älypuhelimeeni" verrattuna. Tällä nykyisellä saattaisi olla jopa helpompi blogata. Täytyypä varmaan koittaa joku päivä. :)

16 kommenttia:

  1. Nämä on mahtavia!!! Ovat näyttäviä koristeita :)

    Mehän ei koristeltu A:n synttäreitä ollenkaan, ja vähän harmittaa. Jos sitten panostetaan 3v synttäreillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat! <3

      .. mutta teillä oli aivan ihania herkkuja! Täytyy niitä alkaa seuraavaksi miettimään. Ja sitä kuka ne tekee?! ;D

      Poista
  2. Kiitos koristeluvinkistä! Nimim. Häät viiden viikon päästä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä vain! :) Onnea tärkeään päiväänne!

      Poista
  3. <3!
    meillekin tulee pompomeja, kuitenkin täysin eri väreissä ;)

    - se naimisiin menevä serkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat kyllä vallan mainioita ja ihania kaikissa väreissä! <3

      Onneksi pian taas nähdään <3 <3 <3

      Poista
  4. No nyt ei oo ainakaan harmautta eikä ikävää! :D
    Tostahan vois tehdä myös vaikka morsiuskimpun, kun jättäis puolikkaaksi ja päällystäis vihreällä varren. ;) Ainakin leikisti. :) Pitänee kokeilla syksyllä oppilaiden kanssa, hauska askartelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, elämään tarvittiin väriä. ;D

      Tosi hyvä idea! Aloin heti pähkäilemään, että tarvitsee kokeilla, kuinka kestävä sellainen kimppu olisi. Nimittäin heittökimppuhan voisi vaikka ollakkin sellainen... ;)

      Poista
  5. Heippa :) ! Pystytkö tekemään postauksen miten teet nuo? Ihania! Nyt löyty hyviä ohjeita nimiäspaikan koristeluun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Täältä löytyy erittäin selkeä ohje Pompomin tekoon: http://esmeraldas.bellablogit.fi/pom-pom-ohje/

      Kivoja nimiäisiä! :)

      Poista
  6. Tuleeko halvemmaksi ostaa paljon paperia http://www.paperilla.fi/Default.asp?id=109 ?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Täytyy laskeskella, mutta luulen, että emme tarvitse kuitenkaan yhtä väriä ihan noin paljoa. Ja aika paljon olenkin noita pikkupaketteja ostanut jo varastoon. Jos olikin hoksannut tuon jo alunalkaen, olisi voinut säästää.. ;)

      Meinaan laittaa nuo häiden jälkeen myyntiin, joten eivätköhän ne maksa itsensä ainakin materiaalien osalta takaisin. :)

      Poista
  7. Hei, tää ei kyllä liity millään tavalla aiheeseen, mutta...
    onko sulla Anniina ranteessa joku tatuointi? Ois kiva kuulla tarinaa siitä!

    Lämpöä ja lempeä teidän ihanalle perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan mulla, itse asiassa molemmissa ranteissa. Ja aika monta muutakin. :D Ehkäpä teen niistä vielä joskus päivityksen. :)

      Oikein hyvää kesää sinulle!

      Poista
  8. Ompa kauniita pompomeja. Mistä tuo ihana valkoinen häkki-ihanuus on :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! Valkoinen häkki on Pirilän kukkatalosta Raisiosta. Muistaakseni alle parikymppiä kustansi. Häkillä on myös häissämme tehtävä. Se saa toimia mahdollisten kirjekuorien turvapaikkana. ;)

      Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)