sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Ensikatsaus: Piha ja olohuone








H - Aamuinen Minuscule-tuokiomme Alarikin kanssa keskeytyi pahasti, kun jäimme yhdessä tuijottamaan ulkona leijailevia pienen koiran kokoisia lumihiutaleita. Minun kasvoillani paistoi epäusko, ja pettymys. Kun taas Alarikin kasvoilla jotain ihmetyksen ja ihastuksen kaltaista. Nyt voisi ihan tosissaan tulla se kevät. Tahdon leskenlehtiä, heti!


Ilmastosta huolimatta kevättä on jo rinnassa. A pääsi eilen äitinsä mukaan puutarhamessuille, ja kotiin palattuaan hän marssi suoraan takapihalle lapio käsissään. Messuilla on aina ollut muruseen välitön vaikutus, joten osasin jo suhtautua tilanteeseen kohtalaisen tyynesti. Annoin rakkaani riehua lapion kanssa puolisen tuntia, jonka jälkeen ritarillisuuteni heräsi ja menin auttamaan.







"Se on kaikessa kamaluudessaan
sympaattinen"
 -A.
Lumen alta paljastuva maa ei vaikuta olevan kovin hyvässä kunnossa. Olohuoneen ikkunan alla oleva kukkapenkki on kohtalaisen räjähtäneen näköinen, joten se saa lähteä. Laattojen välit tursuavat rikkaruohoja, ja ruohikko on paikoin aika kärsinyt. Tämä ei tietenkään ole mikään ongelma, päinvastoin! Challenge accepted!

Raahasin isäni vanhalta kesäpaikalta upean vanhan jalallisen pesusoikon, jonka ajattelin tervata. Sen jälkeen siihen tulee tietysti muovi, multaa ja kukkia. On muuten hauskaa, miten A haluaa aina kaikkiin mahdollisiin "astioihin" kukkia kasvamaan. Uhkasin, että lykkään tänä kesänä tekemäni viikinkikypäräni täyteen multaa, ja pistän sinne jonkun yrtin.

Edellinen asukas oli ystävällisesti jättänyt meille puutarhatontun, joka on mielestäni hieman pelottava. Muru oli kuitenkin sitä mieltä, että siitä ei tulisi hankkiutua eroon.


Asunnossamme alkaa olemaan pikkuhiljaa asiat paikoillaan, vaikka muutamia keskeneräisiä töitä vieläkin löytyy. Päätimme esitellä teille asuntomme huone kerrallaan.

Olohuone on toistaiseksi ainut täysin valmis huone, ellei maton puuttumista huomioida. Entinen juuttimattomme nimittäin alkoi purkautumaan, ja sen lisäksi se keräsi aivan hävyttömästi pölyä. Olohuoneen suurimmat muutokset entiseen ovat vanhan sohvani comeback (se oli äidilläni parisen vuotta), ja kirjahyllyn paluu.


Päätimme jo varhain, ettemme ahtaisi tätä kämppää niin täyteen, kuin edellistä. Luovuimme monista huonekaluista, tosin muutamat suosikit pistimme säilytykseen odottamaan sitä lopullista kotia. Lopputulos on mahtava, nimittäin pienempi asunto tuntuu paljon tilavammalta, ja toimivammalta, kuin entinen. A:lta terkut, että hän jatkaa esittelyä alkuviikosta!

Ps. Tsekatkaa oikeasti Minuscule, ellei ole entuudestaan tuttu. :)

14 kommenttia:

  1. Mun on ihan pakko kysästä, että lähteekö teidän kissoista minkä verran karvaa ja jos lähtee paljonkin, niin miten pidätte asunnon ja tekstiilit niin siisteinä? Näyttävät ainakin kaikissa kuvissa niin karvattomilta! Itsellä kaksi puolipitkäkarvaista kissaa ja vauva tulossa, ja karvan irtoaminen ja sen mattoihin/muihin kankaisiin, suorastaan, Liimautuminen on ihan järjetöntä. Karvaa on JOKA PAIKASSA, koko ajan. Niin oisko teillä jotain niksejä tai vinkkejä jakaa, miten sais karvapallot pysymään aisoissa?

    Ps. Kiva blogi teillä, seurattu nyt jo tovin aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, tällä hetkellä kaikki kolme kisuneitiä ovat itse asiassa hoidossa. Testasimme muuton yhteydessä, miten Alarikin astma-tyyppisten oireiden kävisi, jos kissat olisivat hetken muualla.

      Emme ole aiheesta vielä blogin puolella kertoilleetkaan, koska mitään varmaa ei vielä ole diagnosoitu.

      Nyt näyttää kuitenkin siltä, että oireet ovat helpottaneet täällä uudella kämpällä, joten olemme joutuneet miettimään sitä vaihtoehtoa, että etsisimme kissoille uudet hyvät kodit. Kertoilen aiheesta lisää, ihan postauksen verran, kunhan saamme päätöksiä tehtyä. Sydäntäni raastaa jo valmiiksi, mutta tottakai, lapsen terveys on etusijalla.

      Joka tapauksessa vastaan nyt ihan kysymykseesikin, eli: Ahkeraa imurointia ja kissojen harjaamista, karvanlähtöaikana molemmat saa tuplata. Eipä oikein muita vinkkejä kyllä ole. Tosin se nyt ehkä, että olen valinnut tekstiilien materiaalit niin, etteivät ihan kaikista pahimpia karvakerääjiä olisi. :)

      Poista
  2. Näyttää ihan nätiltä ja kodikkaalta nuo kuvat! Kyllä varmasti kelpaa ja rakkautta riittää.

    VastaaPoista
  3. Tykkään tein tyylistä sisustaa! Tykkään ite kanssa kaikesta niin sanotusti vanhemmasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vanhoissa tavaroissa on luonnetta! Se on mielestäni ehkä parasta niissä. Jokaisella kolhulla ja naarmulla on tarinansa. :)

      Poista
  4. Onpas hauskaa tuo Minuscule! Varmaan 3d:nä olis tosi hyvä :D Hieno koti teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjelma on kyllä Alarikin totaalinen suosikki. Varsinkin leppis-jaksot. :D Kiitos!

      Poista
  5. Kivalta näyttää uusi koti! Mulla meinas eilen tulla itku kun katsoin aamulla pihalle ja lunta satoi... Niin iloittiin perjantaina ja lauantaina kun meidän takapihalla oli jo ihan melkein kesä!
    En ole mikään viherpeukalo mutta kunhan nämä lumet nyt sulaisi niin vähän kylvetään lasten kanssa kesäkukkien siemeniä istutuslaatikkoon ja tutkaillaan miten ne kasvaa =)
    Me muuten aloitettiin J:n kanssa uusi blogi, jopa yksi postaus tehtynä, tulkaahan kurkkaamaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arrgghh, ja taas sataa lunta. Noh, kai se joskus loppuu.

      Lapset ovat varmasti noista suunnitelmista innoissaan!

      Kävin tutustumassa, ja liityin lukijaksenne. :)

      Poista
  6. En tiedä huomasitko,mutta laitoin matto-postaukseen vinkin kahden maton yhdistämisestä.me ostettiin 2 samanlaista 200m * 160m mattoa vierekkäin.Sellaisia löytyy usein tarjouksestakin.Meidän matoille tuli hintaa yhteensä vain 46euroo:) ja myöhemmin tuollaisille pienemmille matoille saattaa olla käyttöä jossain muissa huoneessa,jos olkkariin löytyy yks iso matto.Mun blogissa saattaa jossain kuvissa olla taustalla tuo olkkarin combo,jos haluat käydä kattomassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai siis Anniinaa varmaan enempi kiinnostaa matot..ylempi siis lähinnä A:lle! Niin,kivan ja kotoisan naköinen uusi koti teillä!Joo,olis jo kesä,niin pihastakin tulee vihreä,ruskean sijaan:)

      Poista
    2. Oi, en ole huomannutkaan! Niin harvoin muistaa käydä katsomassa onko vanhempiin postauksiin tullut kommentteja. :/

      Täytyypä käydä se kommentti heti katsomassa ja vilkaista blogiasikin. Olemme meinaan juuri lähdössä mattokaupoille. :D

      Poista
  7. Voijee, tuota ohjelmaa olen etsinyt! Ei vaan ollut mitään hajua nimestä. Yritin pari viikkoa takaperin selittää kaverilleni mitä ohjelmaa meinaan, mutta selitys oli ilmeisesti huono ("no se missä vähän niinkun oikea ympäristö, sit siinä on niitä animoituja hyönteisiä mitkä tekee jotain, tai en tiiä onko muitakin kuin hyönteisiä mut olen nähnyt vaan niitä, on siinä joku hauska juju aina mitä ne tekee, ei mitään puhetta tai tekstejä. Ai et tiiä mitä tarkotan?") eikä kaveri tiennyt. Mutta nytpä tiedän, oujea!

    Ei kannata hävittää puutarhatonttua, ehkä sen kuuluu olla siellä ja palaa kummittelemaan jos heittää pois? Näyttää siltä ainakin.

    VastaaPoista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)