sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Mitä meille kuuluu?


A - Huliviliviikonloppu lähestulkoon ohi, ja nyt rentoudutaankin koko päivä pienen perheemme kanssa ihan kotosalla. Kerrottakoon viikonlopusta sen verran, että meillä on torstaista asti ollut joka yö eri yövieraat kylässä tähän päivään asti. Kivaa on ollut, mutta huomaa, että nyt tarvitsee olla se yksi rentoutumispäiväkin, ennen arjen alkua.

Kirpparilta löytyi eilen vielä lisää puupalikoita, iso ämpärillinen 6 €! :)

Neuvolakuulumisia viime keskiviikolta, jolloin Alarik 6 kk 1 vko:n (suluissa 5 kk mitat):

Paino: 8860 g (8210 g)
Pituus: 71,6 cm (69,5 cm)
Päänymp. 44,1 cm (42,9 cm)

Neuvolatädin sijainen kirjoitteli näin:

"Kasvaa tasaisesti. Sopusuhtainen poika. Syömiset ja nukkumiset sujuvat. Kierien liikkuu, oman akselinsa ympäri pyörii. Aurinkoinen hymy."

Saatiin mukaamme neuvolasta pojalle ensimmäinen ikioma hammasharja. jonka käyttö neuvottiin aloittamaan, kunhan ensimmäinen hammas puhkeaa. Alarikillahan on jo jonkin aikaa neljä hammasta ollut tulon päällä, mutta yksikään ei vielä ole puhjennut.

Lihat otamme myös mukaan pojan ruokavalioon, ja tänään onkin tarkoitus tehdä broileri-riisi-kasvissosetta, ihan pakkaseenkin asti. 




6 kk ikäisenä pikkumurumme:

- Syö viisi ateriaa päivässä. Aamupuurona riisipuuroa taikka ohrapuuroa, jonka seassa hedelmä- tai marjasosetta. Lounaaksi vihannessosetta (tähän vaihtuu lihasose todennäköisesti). Välipalaksi hedelmäsosetta ja sormiruokaillen esim. appelsiinin tai kurkun viipale. Päivälliseksi vihannessosetta. Iltapuurona, kaurapuuroa, jonka seassa hedelmäsosetta.

- Nukahtaa klo 20-21,  ja heräilee tällä hetkellä n. 2 tunnin välein, eikä aina ole nälkäkään. Oletan, että johtuu kaiken uuden oppimisesta ja mahdollisesti hampaiden tulosta. Herää aamulla klo 7-8 välillä.

- Istuu hienosti ja suoraselkäisesti syöttötuolissa, ja syö reippaasti ruokansa siinä.

- Liikkuu kierien haluamaansa paikkaan, ja kääntyy akselinsa ympäri hyvinkin nopeasti. Selällään ollessaan nostelee peppuaan, ja etenee myös sillä tavalla, tosin taaksepäin. Jalat ja kädet käyvät koko ajan. Hän ikäänkuin juoksee tai ui, ollessaan sylissä taikka lattialla. Vielä se ei kuitenkaan ole tuottanut tulosta etenemisessä. :)

- Viihtyy itsekseen paremmin lempilelujensa kanssa lattialla. Sieltä on hyvä seurailla samalla isiä/äitiä, joka hääräilee samassa huoneessa kotihommia.

- Ilmaisee itseään monilla erilaisialla äänteillä, ja päristely on uusinta uutta, jota täytyy harjoitella lähes koko ajan. Onneksi hän ei kuitenkaan ole vielä hokannut, että sitä voisi tehdä syödessä, joten siitä ei mitään haittaa ole. Lähinnä se on suloista. 

- Oikeita leikkimisen esiasteita jo selvästi näkyvissä. Kaikki ei välttämättä enää mene suuhun, vaan leluja tutkitaan tarkkaan ja niillä esim. hakataan lattiaa. (Täytyykin lähettää Briolle yksi reklamaatio. Ei puolivuotiaan pitäisi mielestäni saada puulelua totaalisen palasiksi..) Taputtaa käsillä mielellään lattiaa, pöytää tai mitä tahansa muuta, vaikka äidin käsikin käy. Karvalankamattoja on jännää tunnustella käsin, varsinkin jos toisen käden alla on lattia. Miten kaksi pintaa voikin tuntua niin erilaisilta? ;)

- Ottaa meihin päivä päivältä enemmän kontaktia ja omaa selkeästi omia mielipiteitä. Hymyilee ja nauraa mielettömän usein, ja ihanasti. Osaa koskettaa hellästi, eikä enää aina revi kaikkea joka käsiin osuu. Haluaa kosketella esim. kasvojamme, ja ihmettelee sitä miltä ne tuntuvat. Koskee myös kissojen turkkia, eli tavallaan silittää. Kissat ovat tykästyneet ehkä siksi nyt enempi poikaan ja käyvät häntä puskemassa ohimennessään.

- On hirmuisen kiinnostunut muista vauvoista ja hakee myös heihin kontaktia. Vielä saa kuitenkin olla varovainen, etteivät otteet puolin ja toisin ole liian rajuja. 


Pakkasin sitterimme (sen Emma-merkkisen, harmaan nallekuviollisen) jo pari viikkoa sitten pois tarkoituksena lahjoittaa se ystävälleni, jolla on huhtikuussa (mun synttäreinä!) laskettuaika. Alarik ei siinä ole enää aikoihin viihtynyt, enkä aikonut sitä alkaa säästelemään. 

Eilen sitten kävi niin, että kirpparikierroksella sain TAAS hieroa silmiäni. Juuri ihailemani värinen ruskea-beige ja oikein hyvässä kunnossa oleva Baby Björn-sitteri, puisella kaarilelulla, hintana 20 €! Tällaisen sitterin olisin halunnut ostaa Alarikille jo ihan pienenä, mutta en sitten raaskinut kuitenkaan, kun tuolla toisellakin tiesin pärjääväni. (Käykääpäs linkeistä katsomassa mitä sitteri ja kaari uutena maksavat!)

En miettinyt kahta kertaa, vaan sitteri päätyi ostoskorini täytteeksi kirpparilla. Kassalle mennessäni päässäni kävi ajatus, että onko tässä järkeä, kun Alarik ei kuitenkaan enää kovin kauaa tässäkään sitterissä varmasti istu, mutta totesin, että asia jäisi vaivaamaan minua ikiajoiksi, jos en sitä nyt ostaisi seuraavalle tulokkaalle säästöön. ;)

Kotona huomasimme, että poikanen tykkääkin tästä sitteristä, ehkä sen pystymmän istuma-asennon vuoksi enempi. Puinen kaarilelu oli myös hyvin kiinnostava, joten ehkä pikku-A:kin saa vielä hetken aikaa joskus uudessa sitterissämme istuskella, ennen kuin se pakataan varastoon odottelemaan. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JEI, ensi viikolla alkaa Tanssitan vauvaa-kurssi! Siitä lisää tuonnempana, nyt vasta partsilta heränneelle pojalle maitoa, jonka jälkeen on ihana päästä käpertymään sohvannurkkaan katsomaan huippua tv-sarjaa,  How I Met Your Mother, Netflixin kautta. Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

13 kommenttia:

  1. Ihan uskomaton löytö tuo sitteri!!! Ja niin hyvässä kunnossa. Meillä on sama lainassa ja se on tosi hyvä syöttötuoli ennen pöydän ääreen siirtymistä. :) Ja pulelut ovat kivoja. -JenniK-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä! H oli hiukan ihmeissään, kun tuon raahasin sisään, ja vaikka selitinkin sen olevan uutena kallis jne. Vasta kun netistä näytin, mitä sitteri ja puulelu maksavat uutena, hän näytti tajuavan miksi tuo sitteri kannatti ostaa, vaikka se aika pian säästöön pakataankin. ;)

      Poista
    2. Ja kun joskus myöhemmin haluatte myydä sen hyväkuntoisena niin saatte helposti siitä enemmän kuin 20€! :)

      Poista
  2. Satunnaisena lukijana pakko kommentoida, että ihan mahtava kirppislöytö! Meillä ainakin tuo sitteri on ollut todella tykätty juurikin hyvän asennon vuoksi ja siksi, että se myötäilee lapsen liikkeitä niin hyvin. Meillä edelleen tyttö 1v3kk viihtyy siinä esim. äidin käydessä suihkussa, joten tuolista saattaa hyvinkin olla pidemmäksikin aikaa hyötyä :)

    ps. Teidän blogi saa usein hyvälle mielelle. Mukavaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon kyllä, että juuri tuollaisissa tilanteissa siitä voi meillekin olla hyötyä vielä pitkään. :)

      Kiitokset, kevättä odotetaan jo! On mun lempivuodenaikani <3

      Siispä oikein ihanaa sen odotusta myös sinulle!

      Poista
  3. Minä oon kirppiksiltä etsinyt tuollaisia palikoita, mutta eipä ole vielä kohdalle osunut! Ja tuo sitteri on ihan paras. Meillä ainakin ollut mainio vekotin, paljon käytetty ja tykätty! Olet oikea kirppismestari :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä löydän kirppareilta kaikkea sellaista mitä en sieltä suoranaisesti etsi. :D Ja sitten ne jutut, joita kovasti mukaetsin jäävät löytämättä. Tosin nekin saattavat löytyä sitten, kun en niitä enää muista etsiä. ;)

      Poista
  4. Heipähei! :)
    Ajattelin ilmoitella laittaneeni teille haasteen blogini puolelle :)

    http://pienenmenninkaisenelamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä varmaan pitkästä aikaa vastata haasteeseen, oli niin kivoja kysymyksiä. Ja H:kin saa luvan niihin vastata. ;)

      Poista
  5. Aivan ihana tuo sitteri!!
    Ja nuo puupalikat :)
    Siellä päin on nähtävästi hyviä kirppiksiä ku sää löyät aina nii hyviä juttuja :)
    Tai sit sää oot hyvä löytäjä! ;)

    Teillä on jo nii isoo poika ;)
    Miten tää aika mennee näi noppeesti?! :)
    -Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän täällä ihan hyvät kirppikset on onneksi. Tykkään myös hirveästi pikkupaikkakuntien ihan minikirppareistaj avanhantavarankaupoista. Niistä jos mistä voi tehdä oikein sopuhintaisia löytöjä! :)

      Aika menee niin lujaa, ettei perässä meinaa pysyä. Jokohan "pikku"-A menee kohta armeijaan... :D

      Poista
  6. Voi palikat! MEikä ei oo tehny kirppiksillä nyt aikoihin kunnon löytöjä. Perjantaina aijon mennä.. Yllättymään iloisesti? :)

    Ainakin täällä MLL:n puolesta järkätyissä Tanssitan vauvaa jutuissa on kivaa! Me ollaan kaksi kertaa koetettu ja yksi tuttu äiti kävi tyttärensä kanssa "kurssin". Viihtyivät. Toivottavasti tekin.

    Oonko ainut ihminen tässä maassa joka ei innostunut How i met your motherista? O___O Yritin (netflixista minakin) ja ei niin ei... Onko mussa jotian vikaa? Pliis sanokaa että se hauskuus alkaa vasta ekan jakson jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka kerta tanssimassa ainakin oli tosi kivaa! Alarik oli kans ihan huumassa ja potki jaloillaan villisti koko n. 30 min kestäneen tanssituksen ajan. :D Huomenna päästään taas joraamaan!

      Ja katso ehdottomasti enemmän kuin 1 jakso tuota sarjaa. Ehkä sitten pääset jyvälle. ;) Ainakin 4! :D

      Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)