maanantai 14. tammikuuta 2013

Ajankäytön priorisointia

A - Havahduin ihmettelemään ainaista murhettani; miksi ei ole aikaa? Moni lempiasioistani on jäänyt huomattavasti vähemmälle Alarikin synnyttyä, mutta eihän se hänen vikansa ole. En ole osannut järjestää päiviäni niin, että kerkeäisin tehdä myös niitä vähemmälle jääneitä tärkeitä asioita.

Ensimmäinen päätös, jonka tein tämän asian puitteissa oli Facebook-ajan vähentäminen minimiin. Nykyinen aika, jonka siellä saan viipyä on 20 minuuttia. Sen voi jakaa vaikka niin, että aamulla aamukahvin kera 10 min ja illalla jossain sopivassa välissä sen toiset 10 min. (Ainoa poikkeus tähän ovat bussimatkat. Eli kun matkustan yksin taikka pojan kanssa, hänen nukkuessaan, saan käyttää tylsän matka-ajan fb:ssä.) Ennen tuossa paholaisen keksimässä paikassa tuli hengailtua vähän joka välissä. Täysin turhaa!

Jo tämä ratkaisu on antanut niin paljon ylimääräistä aikaa, että olen saanut aloitettua pari uutta työtä, ja saanut pari valmiiksi asti.

Yksi on vielä kesken, ja yksi täytyy vielä aloittaa.

Virkatessa kerkeää perehtyä myös musiikkiin taas kunnolla. 
Kaksi tuli jo valmiiksi.


H käski kertoa, että yrittää järjestää aikaa kirjoittamiselle lähipäivinä. Hänellä on minuakin enemmän asioita priorisoitavana, ja vielä vähemmän aikaa. Ymmärrätte varmasti miksi kirjoitustahtimme on nykyisellään jotain luokkaa 25 % H ja 75 % A.

Nyt järjestän itseni seuraavaan aikaan & paikkaan, ja menen viihtymään yökylään tulleiden vieraidemme seuraan. Alarikin kuukautta nuorempi serkkupoika tuli äitinsä kanssa eka kertaa meille yöksi. :) Taidetaan nukuttaa hampaiden tulosta kärttyiset poikaset ajoissa ja jatkaa ihanan kaasoni kanssa hääsuunnitteluja! ;) H todennäköisesti viettää iltaa mieluusti Xboxin seurassa. :D

P.s Muistakaahan osallistua arvontaamme, osallistumisaikaa 17.1.2013 klo 21.00 asti.

9 kommenttia:

 1. Hei, sillon vuoden 2012 muistelupostauksessa taisit mainita jotain tiskirättien virkkailusta.. Olisiko mahdollista saada ohjetta tänne? :) Ja muitakin virkkausjuttuja/käsityöjuttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   olen virkkaillut noita tiskirättejä ihan perinteisellä isoäidinneliö-ohjeella bambulangasta. :)

   Käsityöjuttuja olisi mahtava kyllä saada tehtyä enempi tänne, mutta se tarkoittaa sitä, että niitä pitäisi myös saada tehtyä. :P Heh, nyt tosin tuntuu siltä, että aikaa niille saattaisi jopa alkaa olla. Kaikki mitä näistä kätösistä syntyy, päätyy aivan varmasti blogiin, usko pois! ;)

   Poista
 2. Ihanat istuinpäälliset! Melkein harmittaa, ettei meillä ole tuollaisia tuoleja, joihin vois virkata tuommoset. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niistä kans hirmusesti! Miksen mä aiemmin oo tajunnu tota, ihmettelen vaan. :D

   Poista
 3. Tosi nätit tuolinpäälliset. Itse olen vasta nyt hurahtanut virkkaamaan. Aikaisemmin en edes oikein osannut kuin ketjusilmukan. äitini opastuksella huomasin, että se onkin todella helppoa ja hauskaa puuhaa. Mutta itse asiaan: Huomasin että olet kiinnittänyt päälliset tuoliin kiinni, mutta virkkasitko lenkit kiinni työhön, vai saako päälliset pois tuolista. Siis onko ne vaan solmulla kiinni?

  T: bloginne suuri fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Ensin tosiaan virkkasin ne kiinni, mutta käytössä totesin sen ratkaisun huonoksi. Nyt ne ovat siis ihan perinteisesti rusetein tuolinpinnoissa kiinni.

   Poista
 4. Voiskohan H ilmestyessään kertoa jotain tuosta kissa-kihlasta? :) Mistä moinen valinta, täysin oma päätös vai jopa oma tekele?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jollen väärin nää ja muista, niin se taisi olla kettu, ei kissa..

   Poista
  2. Hei!

   Kyseessä on kettu. :) Valinta lähti liikkeelle siitä, etten halunnut ostaa ns. perussormusta, jossa raha aika pitkälti ratkaisee sormuksen hienouden. Tahdoin jotain persoonallista ja ehdottomasti käsityönä tehtyä. Sormus on muotoilijaystävämme Riia Suutarin taidonnäyte.

   Poista

On mahtavaa saada kommentti, kysymys taikka palaute. Anna palaa! :)